Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως και όλος ο κόσμος, υποφέρουν από πρωτοφανή πληθωρισμό. Η Fed προσπαθεί να τον αντιμετωπίσει επιθετικά, ωστόσο, ο πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου και επικεφαλής της Τέσλα «βλέπει» ήδη σημάδια εξομάλυνσης της κατάστασης.

Ο υψηλός πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να έχει κορυφωθεί, σύμφωνα με τον Ίλον Μασκ. «Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να υποχωρήσει από εδώ και πέρα», έγραψε σε δημόσιο μήνυμα στο Τουίτερ.

Η μείωση των τιμών στην πλειοψηφία των πρώτων υλών για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αποτελούν τον βασικότερο λόγο τούτης της αξιολόγησης.

Η εκτίμηση, ωστόσο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι η διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία θα «ρίξει» τις τιμές, ενώ, όταν ο Ίλον Μασκ ερωτήθηκε για ενδεχόμενη αύξηση στο κόστος των οχημάτων, ισχυρίσθηκε πως «είναι πολύ νωρίς, για να πούμε κάτι τέτοιο με βεβαιότητα».

Η δημοσίευση του Ίλον Μασκ:

Την 9η Ιουλίου, ο Ίλον Μασκ αποφάσισε να «τινάξει» στον αέρα τη συμφωνία ύστερα από την κατάθεση της προσφοράς του, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την εξαγορά του Τουίτερ, επικαλούμενος πολλαπλές παραβιάσεις της.

Ο Μασκ κάνει πίσω γιατί το Τουίτερ δεν τού έδωσε αρκετές πληροφορίες για τον αριθμό των σπαμ και ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τον ίδιο. Το Τουίτερ δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να επιβάλλει τη συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους για τους οποίους έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Μασκ», έγραψε σε δημοσίευση ο Πρόεδρος του ΤουίτερΜπρετ Τέιλορ.

Η ανακοίνωση του Μασκ για εξαγορά τον Απρίλιο θα καταλήξει σε μία παρατεταμένη δικαστική «διαμάχη» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου, ομάδα επενδυτών του Τουίτερ, ο αριθμός των οποίων δεν έχει γνωστοποιηθεί, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Μασκ, κατηγορώντας τον για χειραγώγηση μετοχών και όχι μόνο.