Η Lamda Development αναμένεται να δημιουργήσει συνολικά 85.000 θέσεις εργασίας και να προσελκύσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία χώρων πρασίνου και λόγω της κλιματικής αλλαγής τα αντιπλημμυρικά έργα είναι προτεραιότητα στον συνολικό σχεδιασμό.

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη συνεργασία του δήμου με τη Lamda Development για την κατασκευή του μεγαλύτερου κτιρίου για άτομα με αναπηρία. Ο κ. Κωνσταντάτος μίλησε για την εν λόγω εξαιρετική συνεργασία, στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης της περιοχής.

Lamda Development: Σε 5 μήνες παραδίδεται το κτίριο 5.000 τ.μ. για παιδιά ΑμεΑ

«Eίναι μεγάλη συγκίνηση για εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά, μία τέτοια συνεργασία. Όταν ξεκινήσαμε την διαπραγμάτευση για την επένδυση, μέσα στο Ελληνικό υπήρχαν πολλοί φορείς. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και παιδιά τυφλά με εγκεφαλική παράλυση, αυτιστικά παιδιά, με σκλήρυνση κατά πλάκας, παιδιά με νοητική υστέρηση. Όλοι αυτοί οι φορείς αμέσως με τη διαπραγμάτευση, τέθηκε το θέμα πού θα πάνε. Χθες, με το μνημόνιο που υπογράψαμε, σε απίστευτα γρήγορο χρόνο, σε 5 μήνες, παραδίδεται το κτίριο 5.000 τ.μ., το πιο σύγχρονο που υπάρχει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για να φιλοξενήσει αυτά τα παιδιά», είπε αρχικά.

Για τον χώρο που θα φιλοξενήσει παιδιά ΑμεΑ, τόνισε πως «και επειδή λέμε για επενδύσεις, κτίρια, όταν ο άνθρωπος φεύγει από το επίκεντρο, όλα είναι χαμένα. Νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί βάλαμε ξανά τον άνθρωπο στο κέντρο. Όσον αφορά στο κτίριο που θα φιλοξενήσει τα παιδιά, τα τυφλά παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία παιδιών ΑμεΑ. Αν επισκεφθείτε τον χώρο που είναι σήμερα, είναι κάτι τσίγκινα κοντέινερ εδώ και 50 χρόνια, και για να επικοινωνήσουν έχουν στους τοίχους αντικείμενα που πιάνουν για να καταλάβουν ότι πάνε για παράδειγμα στην τουαλέτα. Αυτοί οι χώροι είναι ειδικά διαμορφωμένοι, έχει ό,τι πιο σύγχρονο χρειάζονται αυτά τα παιδιά, ανάλογα με την πάθηση και την ιδιαιτερότητά τους, προκειμένου να βρουν και την εκπαιδευτική δράση τους και την ψυχική υγεία τους».

Διαβάστε ακόμη: