Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε συνέχεια της από 10 Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσής της ως προς τα κοινά διατραπεζικά ερωτηματολόγια για την ανταπόκριση των ελληνικών επιχειρήσεων σε κριτήρια ESG, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Στο πλαίσιο της συναλλακτικής σχέσης τους με τις επιχειρήσεις οι τράπεζες μέλη, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διατραπεζική πρωτοβουλία (ESGr / Πρωτοβουλία κοινού διατραπεζικού ESG ερωτηματολογίου), ενδέχεται να έχουν ήδη αποστείλει, ατομικά οι ίδιες, δικά τους ερωτηματολόγια, και μάλιστα με χρήση της πλατφόρμας ESGr, στο πλαίσιο δοκιμαστικών εφαρμογών της.

2. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η συμπλήρωση αυτών των ερωτηματολογίων, δεν υποκαθιστά την ανάγκη συμπλήρωσης του κοινής αποδοχής διατραπεζικού ESG ερωτηματολογίου, το οποίο έχει προκύψει από την ως άνω διατραπεζική πρωτοβουλία, και το οποίο αποστέλλεται με ειδικό σύνδεσμο.

3. Επίσης, για τις ανάγκες συμπλήρωσης του κοινού διατραπεζικού ESG ερωτηματολογίου, παρακαλούνται οι επιχειρήσεις να δημιουργούν τους αποκλειστικούς για τη διατραπεζική πρωτοβουλία κωδικούς, οι οποίοι αφορούν στη διαδικασία συμπλήρωσης αυτού, σημειώνοντας ότι οι αρχικοί κωδικοί που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο δοκιμών έχουν διαγραφεί.

4. Tέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι η συμπλήρωση του κοινού διατραπεζικού ESG ερωτηματολογίου θα απαιτείται να γίνεται μια φορά ετησίως και οι απαντήσεις σας θα αποστέλλονται από την πλατφόρμα ESGr σε όλες τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεστε.

Διαβάστε ακόμη: