search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Προχωρημένες συζητήσεις Άκτωρ με AVAX για τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Οι εταιρίες διερευνούν το επενδυτικό ενδιαφέρον για την εκχώρηση των ποσοστών στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Ελλάκτωρ: Ενδοομιλική μεταβίβαση ποσοστού στη Reggeborgh - Me 45,17% η Reggeborgh Invest

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση από την ΑΒΑΞ μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως, βρίσκεται η Άκτωρ Παραχωρήσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελλάκτωρ.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε, κατόπιν προφορικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εξ΄ολοκλήρου θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση από την ΑΒΑΞ μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.

Η Εταιρεία τηρώντας τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις και προς προστασία του επενδυτικού κοινού, διαβεβαιώνει ότι με την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Τι αναφέρει η ΑΒΑΞ

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η εταιρεία ΑΒΑΞ επισημαίνει ότι: Όπως έχει ήδη αναφερθεί στις Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2021 και το α’ εξάμηνο του 2022, ο Όμιλος ΑΒΑΞ έχει λάβει την απόφαση να απο-επενδύσει από ορισμένες συμμετοχές, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων,
συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συμμετοχών του σε έργα παραχώρησης.

Στα πλαίσια αυτά η Εταιρεία διερεύνησε το επενδυτικό ενδιαφέρον για εκχώρηση του ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ), έχοντας καταλήξει σε επί της αρχής συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών για την μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της. Η επί της αρχής αυτής συμφωνία εξαρτάται από όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν την καθιστούν οριστική. Όταν και εφόσον οι όροι αυτοί συντρέξουν και οι προϋποθέσεις και αιρέσεις πληρωθούν, η Εταιρεία θα προβεί, όπως πάντα, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Διαβάστε ακόμη: