Στο χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα, της πώλησης των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αλλά και τις κινήσεις εξυγίανσης του ισολογισμού της τράπεζας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Οπως είπε προχωρά κανονικά ο σχεδιασμός συγχώνευσης με την Παγκρήτια όπου εκτιμάται πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2024. Στην παρούσα φάση αναμένεται ο ορισμός των συμβούλων και έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το due diligence των δύο τραπεζών ώστε να συνταχθεί το business plan και να προσδιορισθεί η σχέση ανταλλαγής των μετοχών.

Στόχος της τράπεζας είναι το σχέδιο συγχώνευσης να κατατεθεί προς έγκριση το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Αναφερόμενη στις προοπτικές της Attica Bank η κα. Βρεττού υπογράμμισε ότι δόθηκε έμφαση στην πορεία του εξαμήνου για το οποίο υπάρχουν ήδη καλές ενδείξεις για επιστροφή σε κερδοφορία με βιώσιμο ρυθμό. Ο στόχος για νέες εκταμιεύσεις είναι να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ (συν 35%) και η καθαρή πιστωτική επέκταση θα είναι θετική τα επόμενα τρίμηνα.

Αλλωστε η ίδια επαναλαμβνάνει ότι “αλλάζοντας σελίδα στην τράπεζα, μπορούμε να στηρίξουμε πιο δυναμικά και αποτελεσματικά την υγιή επιχειρηματικότητα καθώς όχι μόνο διαθέτουμε τα απαιτούμενα κεφάλαια ανάπτυξης μετά την ΑΜΚ, αλλά παράγουμε και θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τις επιδόσεις μας”.

Τα “κόκκινα” δάνεια

Οπως είπε η κα. Βρεττού “υπάρχει ένα φιλόδοξο αλλά και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αλλά το πιστεύουμε παρ’ όλα αυτά. Στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων εξετάζονται όλα τα πιθανά εργαλεία, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το πλαίσιο του Ηρακλή 3. Παράλληλα, στην τελική ευθεία είναι η ολοκλήρωση του Astir 1 όπου οι συζητήσεις με τον προτιμητέο επενδυτή είναι σε προχωρημένο επίπεδο και αναμένεται η μεταβίβαση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα