Όπως όλα δείχνουν και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Απρίλιος έχει κλειδώσει ως μήνας διενέργειας των εθνικών εκλογών, χωρίς να έχει ακόμη προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία, αν θα είναι δηλαδή στις 2, στις 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) ή μετά το Πάσχα, πιθανότητα την Κυριακή του Θωμά που θα δώσει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να παρατείνει τις πασχαλινές διακοπές του!!!

Χωρίς βεβαίως να αποκλείεται η έκπληξη της 26ης Μαρτίου!!!

Και η Εκκλησία φαίνεται εσχάτως να έχει αρχίσει να κατεβάζει τους τόνους και τις αντιδράσεις για την Κυριακή των Βαΐων όπου έθετε ως επιχείρημα ότι δεν θα πρέπει να γίνονται διερευνητικές επαφές των αρχηγών των κομμάτων για σχηματισμό κυβέρνησης εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κάτι τέτοιο αποσυντονίζει τους πιστούς από το κλίμα κατάνυξης!

Στο Μαξίμου πάντως παρατηρείται οργασμός δουλειάς και κινήσεων, ενώ μεθοδεύονται οργανωτικές αλλαγές και ανακατατάξεις!

Κατ’ αρχήν πολύ καλά ενημερωμένες πηγές εκ των έσω, αναφέρουν ότι ο κ. Γιάννης Μπρατάκος εμφανίζεται εσχάτως πολύ ενισχυμένος και ο πρωθυπουργός φέρεται ικανοποιημένος από τον τρόπο και την μεθοδολογία που χειρίζεται δύσκολες και κρίσιμες υποθέσεις, τις οποίες ανέλπιστα επιλύει και επιφέρει θετικά αποτελέσματα!

Αντίστοιχα πολύ ψηλά στην εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο ικανός και έμπειρος νομικός Σταύρος Παπασταύρου τον οποίο ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται απόλυτα και ο οποίος σημειωτέον διαθέτει τεράστια γνώση του κυβερνητικού αντικειμένου από τη θητεία του στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά του οποίου υπήρξε «δεξί χέρι»!

Αντιθέτως πεσμένες είναι οι μετοχές του κ. Γεραπετρίτη, στον οποίο χρεώνονται πολλά και διάφορα και ο οποίος πλέον θεωρείται «τελειωμένος» από το Μ. Μαξίμου, γεγονός που στην πράξη σημαίνει ότι σύντομα «τα μαζεύει» και πηγαίνει προς άγραν ψήφων στην νέα εκλογική του περιφέρεια!

Ο Ακης Σκέρτσος ή Τροντ Σολιντ (ο αποτυχημένος προπονητής του Ολυμπιακού με το μπλοκάκι επί εποχής Κόκκαλη) του Μαξίμου, θα αναλάβει οριστικά τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αντικαθιστώντας τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου που κατεβαίνει στη μάχη των εκλογών!

Επιπροσθέτως ακούγεται όλο και περισσότερο ότι επίκειται η επιστροφή του συμπαθούς Ν. Χαρδαλιά που είναι κομματικό παιδί, με γνώση στην τοπική αυτοδιοίκηση και εδώ που τα λέμε εμβολίασε και όλη την Ελλάδα, σε ρόλο οργανωτικό ενόψει εθνικών εκλογών!

Την ώρα τούτη πάντως, όπως λένε οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις μυστικές δημοσκοπήσεις των πρεσβειών αλλά και τις κυλιόμενες στο Μαξίμου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο 36%- 29% με την διάφορα μετά τις αναγωγές να παγιώνεται στις 7 μονάδες ως προς το τελικό αποτέλεσμα και να φέρνει την Νέα Δημοκρατία πολύ κοντά στην αυτοδυναμία κατά τις δεύτερες- επαναληπτικές εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής!

Διαβάστε ακόμη: