O Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε στην Αθήνα μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο που έφθασε στις 10:10 στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο και τους υπουργούς που τον συνοδεύουν. Την τουρκική υπουργική αποστολή υποδέχθηκε ο Ελληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στην υποδοχή του κ. Ερντογάν υπήρχε άγημα. Πρώτοι κατέβηκαν οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Τούρκο Πρόεδρο και τελευταίος κατέβηκε από το προεδρικό αεροπλάνο ο Τούρκος Πρόεδρος. Τον υποδέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ υπήρχε και μεταφραστής.

Αμέσως, όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο του lounge του Ελ. Βενιζέλος. Τα αυτοκίνητά του βρίσκονται παρατατεγμένα εκτός του lounge για να τον παραλάβουν στην συνέχεια και να κατευθυνθούν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα τρία συνολικά αεροπλάνα, εκτός από τον κ. Ερντογάν, τα μέλη της κυβέρνησής του και τους συνεργάτες του, μετέφεραν και τρία αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί κατά την πεντάωρη παραμονή του στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις 11.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στις 12.15 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση, που θα διαρκέσει 45 λεπτά, θα είναι παρόντες οι υπουργοί Εξωτερικών και οι διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα κάνουν δηλώσεις, χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις.

Διαβάστε ακόμη: