Η αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός του ότι αλλάζει πολλά στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, σήμανε και δομικές αλλαγές στις σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, οι οποίες συμφωνήθηκαν υπό πλήρη μυστικότητα στη συνάντηση που είχαν οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης.

Σήμερα το Radar.gr σας αποκαλύπτει ότι η συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για επικοινωνία σε κρίσιμα θέματα – από εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά – έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, μέσω απευθείας συνομιλιών συμβούλων του πρωθυπουργού και συμβούλων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το “κόκκινο τηλέφωνο”, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις μέχρι σήμερα, προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις και ανταλλαγές απόψεων σε μείζονα θέματα, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί οριστικά το τοξικό κλίμα που είχε προηγηθεί κατά το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του πρωθυπουργικού Γραφείο, την επικοινωνία για τα οικονομικής και τραπεζικής φύσης θέματα, τις επαφές έχει αναλάβει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Αλέξης Πατέλης, ενώ για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι επαφές έχουν ανατεθεί σε έμπειρα στελέχη του, που διακρίνονται για τον εμπεριστατωμένο και ήπιο λόγο τους.

Για πολιτικής καθαρά φύσης θέματα, από το Μαξίμου η ευθύνη έχει ανατεθεί στον Γιάννη Μπρατάκο, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντή της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ευθύνη για τέτοια θέματα έχει ανατεθεί σε δύο στελέχη του, το ένα από την παλιά φουρνιά που δεν ακολούθησε τους “11” και ένα νεότερο μεν, αλλά “με αρκετά χιλιόμετρα” πολιτικών εμπειριών.

Η σαφώς ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη, εγγράφεται στα θετικά, τόσο του κ. Μητσοτάκη, που απεδέχθη την πρόταση του κ. Κασσελάκη και άνοιξε τους διαύλους επικοινωνίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που επιδεικνύει ένα νέο πνεύμα πολιτικού πολιτισμού, μακριά από αγκυλώσεις και απομονωτισμούς.

Άλλωστε, σε όλες τις πολιτισμένες και δημοκρατικές χώρες, θεωρείται αυτονόητο ότι σε μείζονα θέματα που αφορούν στη χώρα, την οικονομία της, τις διεθνείς σχέσεις της και την κοινωνία της, υπάρχει ενημέρωση από όποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, τουλάχιστον της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως και να έχει, η εξέλιξη αυτή, μόνο θετικά μηνύματα εκπέμπει, καθώς μάλιστα θα έπρεπε να αποτελεί βασική αρχή των δημοκρατικών διαδικασιών και στη χώρα μας, με δεδομένο μάλιστα ότι οι από κοινού συναντήσεις και διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών είναι ολοένα και πιο σπάνιες.

Διαβάστε ακόμη: