Την καταδίκη του για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χθες Σάββατο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλμέσω Χ.

«Η πολιτική βία είναι απολύτως απαράδεκτη σε μια δημοκρατία» τόνισε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένη για «τη φρικτή επίθεση», υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική βία είναι απαράδεκτη, δεν πρέπει να έχει θέση στις κοινωνίες μας».

Ντερ Λάιεν: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη»

Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία, υπογράμμισε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τον τραυματισμό του Ντόναλντ Τραμπ από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης και τον θάνατο ενός εκ των παρευρισκομένων.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του πρώην προέδρου Τραμπ. Εύχομαι στον Ντόναλντ Τραμπ ταχεία ανάρρωση και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αθώου θύματος. Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία» τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μέσω Χ.

Νωρίτερα, τη σθεναρή καταδίκη του εξέφρασε επίσης ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας ότι «για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων πράξεων βίας εναντίον πολιτικών».

Διαβάστε ακόμη