Παγκόσμια είναι η καταδίκη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χθες Σάββατο σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει κατά τους αναλυτές με φόντο τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Το συμβάν φαίνεται ότι θα έχει αντίκτυπο και στις αγορές. Τι λένε επενδυτές.

Nick Twidale, επικεφαλής αναλυτής αγοράς ΑTFX GLOBAL στο Σίδνεϋ

«Νομίζω ότι πιθανώς αυξάνει τις πιθανότητές του και πιθανώς θα δούμε κάποιες ροές safe haven το πρωί».

Rong Ren Goh, διαχειριστής χαρτοφυλακίου, EASTSPRING INVESTMENTS, Σιγκαπούρη

«Ο πυροβολισμός είναι πιθανό να ενισχύσει την υποστήριξη του Τραμπ και απλώς αυξάνει περαιτέρω τη θετική δυναμική που απολαμβάνει μετά το ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν πριν από δύο εβδομάδες.

Η συνάρτηση αντίδρασης της αγοράς σε μια προεδρία Τραμπ χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και μια απότομη καμπύλη των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, οπότε ενδέχεται να παρατηρήσουμε κάτι από αυτό την ερχόμενη εβδομάδα, αν οι πιθανότητες εκλογής του εκτιμηθεί ότι έχουν βελτιωθεί περαιτέρω μετά από αυτό το περιστατικό».

Nick Ferres, Chief Investment Officer NICK FERRES, VANTAGE POINT ASSET MANAGEMENT, Σιγκαπούρη

«Αν θυμάμαι καλά, ο Ρίγκαν ανέβηκε 22 μονάδες στις δημοσκοπήσεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Οι εκλογές είναι πιθανό να είναι συντριπτικές. Αυτό πιθανότατα μειώνει την αβεβαιότητα.

Ο Τραμπ ήταν πάντοτε πιο “φιλο-αγοραίος”. Το βασικό ζήτημα με το βλέμμα στο μέλλον είναι αν η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει ανεύθυνα χαλαρή και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό για τον πληθωρισμό και τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων».

Heman Mishr, Chief Investment Officer, S CUBE CAPITAL, Σιγκαπούρη

«Νομίζω ότι αυτό θα έχει μια αντίδραση-σοκ σε μια αγορά που βρισκόταν σε ‘αναμμένα κάρβουνα’ για τις αμερικανικές εκλογές.
Βλέπω τις πιθανότητες να ενισχυθεί το εμπόριο Τραμπ τους επόμενους μήνες μέχρι τον Νοέμβριο, εκτός αν οι Δημοκρατικοί μπορέσουν να παρουσιάσουν μια πραγματικά αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Απλώς βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητες υπέρ του και θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση της καμπύλης των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες. Θα στοιχημάτιζα σε συναλλαγές υψηλής ανάπτυξης, υψηλού πληθωρισμού, χρηματοοικονομικά και ενέργεια που θα πάνε καλά, και αρνητικά για τα ασιατικά νομίσματα».

Διαβάστε ακόμη

  1. «Τα μαζεύει» σιγά σιγά από το Υπερταμείο ο Γρηγόρης Δημητριάδης
  2. «Καλημέρα σας κύριε Μαστοράκη»: Μπερδεύουν τον εφοπλιστή Προκοπίου με τον δημοσιογράφο
  3. Οι μνηστήρες για την θέση του Πιτσιλή – Πρώτο φαβορί η Μαίρη Ψύλλα, ΓΓ φορολογικής πολιτικής
  4. Δήμητρα Αλεξανδράκη: Ατύχημα για το μοντέλο – Η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο