Η Edenred – η κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για υπηρεσίες και πληρωμές και ο καθημερινός συνεργάτης για τις επιχειρήσεις & τους ανθρώπους τους – φέρνει σήμερα στους χρήστες της λύσης Ticket Compliments®, την ασφάλεια και την ευκολία του Apple Pay. Με έναν πιο ευέλικτο τρόπο πληρωμής, οι κάτοχοι της Ticket Compliments® μπορούν πλέον να αποφεύγουν την επαφή με κουμπιά ή τρίτους κατά την συναλλαγή. Έτσι, η «δύναμη» του iPhone αξιοποιείται για την προστασία κάθε συναλλαγής.

Οι κάτοχοι της κάρτας Ticket Compliments® μπορούν απλώς να κρατούν το iPhone, το iPad ή το Apple Watch τους κοντά σε ένα τερματικό πληρωμής για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή. Κάθε αγορά με Apple Pay είναι ασφαλής, επειδή ελέγχεται με Face ID, Touch ID ή κωδικό πρόσβασης συσκευής, καθώς και με έναν ξεχωριστό κωδικό ασφαλείας που χρησιμοποιείται μόνο μία φορά. Το Apple Pay είναι αποδεκτό σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, ταξί, εστιατόρια, καφέ, καταστήματα λιανικής και πολλά άλλα σημεία.

Πως χρησιμοποιείται

Οι κάτοχοι των καρτών μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay σε iPhone, iPad και Mac για να κάνουν πιο γρήγορες και βολικές αγορές σε εφαρμογές ή στο Safari web browser χωρίς να χρειάζεται να δημιουργούν λογαριασμούς ή να πληκτρολογούν επανειλημμένα στοιχεία αποστολής και χρέωσης. Το Apple Pay διευκολύνει – μεταξύ άλλων – την πληρωμή για παραδόσεις τροφίμων κατ’οίκον, online αγορές, μετακινήσεις και χώρο στάθμευσης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση πληρωμών σε εφαρμογές στο Apple Watch.

Η ασφάλεια και το απόρρητο βρίσκονται στον πυρήνα λειτουργίας του Apple Pay. Συνεπώς, όταν οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν τις κάρτες Edenred με το Apple Pay, οι πραγματικοί αριθμοί καρτών δεν αποθηκεύονται στη συσκευή ούτε στους διακομιστές της Apple. Αντιθέτως, ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού συσκευής εκχωρείται, κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο περιβάλλον του Secure Element. Ένα βιομηχανικό πρότυπο πιστοποιημένο chip που έχει σχεδιαστεί για την ασφαλή αποθήκευση των πληροφοριών πληρωμής στη συσκευή.

Η εφαρμογή Wallet

Η εγκατάσταση του Apple Pay είναι εύκολη. Στο iPhone, με το άνοιγμα της εφαρμογής «Wallet» και το άγγιγμα του συμβόλου «+» οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα για να προσθέσουν την δωροκάρτα Ticket Compliments®. Μόλις προστεθεί η κάρτα σε iPhone, Apple Watch, iPad ή Mac, μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η χρήση της στο Apple Pay στην εκάστοτε συσκευή. Παράλληλα, οι κάτοχοι των καρτών θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλες τις ανταμοιβές και τα οφέλη που προσφέρονται από τις κάρτες της Edenred.

Διαβάστε ακόμη: