Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μολδαβίας ανακοίνωσε ότι δε θα επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στην αναμέτρηση της Σέριφ με αντίπαλο την Παρτίζαν για τη φάση των «32» της διοργάνωσης, υπό τον φόβο επίθεσης από Σέρβους σαμποτέρ που δρουν για λογαριασμό της Ρωσίας.

Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ενημέρωσαν την κυβέρνηση ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση ενέχει πραγματική απειλή για την κυβέρνηση της Μολδαβίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Προ ημερών, οι Ουκρανοί αποκάλυψαν ρωσικό σχέδιο να στείλουν Σέρβους σαμποτέρ, μεταμφιεσμένους σε φιλάθλους της Παρτίζαν, ώστε να βοηθήσουν στην έναρξη ενός πραξικοπήματος. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, φέρεται να συνάντησε την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, όπου τής παρέδωσε πληροφορίες για το σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Ήδη, η Μολδαβία έχει αποκλείσει τον εναέριο χώρο της, έχει επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ενώ, η κρίση του πολέμου προκάλεσε πολιτική αναταραχή, με την παραίτηση της Πρωθυπουργού, Νατάλια Γκαβριλίτσα και τον διορισμό του φιλοευρωπαίου πολιτικού, Ντορίν Ρετσεάν.

Διαβάστε ακόμη: