Προβληματισμό δημιουργεί στις ελληνικές Αρχές, που ερευνούν την υπόθεση του φρικιαστικού δυστυχήματος με θύμα τον Jack Fenton στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, η στάση των φίλων του οι οποίοι βρίσκονταν μαζί του στο ελικόπτερο, αλλά παραμένουν άφαντοι.

Όπως μεταδίδει τo MEGA, τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση θανάτου του Jack Fenton έχουν καταβάλει απέλπιδες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τους αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, ωστόσο κατέστη αδύνατον.

Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλήσεις στα κινητά τους τηλεφωνά εκείνα όμως παραμένουν απενεργοποιημένα από το βράδυ της τραγωδίας.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πήγες, οι μαρτυρίες των τριών φίλων του 22χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να διαπιστώσουν οι Αρχές τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Δυστύχημα στα Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του Jack Fenton που βρίσκονταν μαζί του στο ελικόπτερο

Τι απαντά η εταιρεία με το ελικόπτερο για το δυστύχημα στα Σπάτα με θύμα τον Jack Fenton

Eφαρμόστηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας τονίζει η εταιρεία Superior Air στην οποία ανήκει το ελικόπτερο για το περιστατικό στα Σπάτα, κατά το οποίο βρήκε φριχτό θάνατο ο 22χρονος Βρετανός Jack Fenton.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει, ειδικότερα, ότι από το 2004 έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης, σε ευρύ φάσμα αερομεταφορών, χωρίς ατύχημα, και ότι έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες πιλότους.

Για το δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα, η εταιρεία σημειώνει ότι «εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας».

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα. Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων».

 

Νέο σενάριο από την Daily Mail: Ο Τζακ ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε για να το πάρει:

Νέο δημοσίευμα της Daily Mail για το δυστύχημα στα Σπάτα: Ο Jack Fenton ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε για να το πάρει