Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του φρικτού δυστυχήματος με ελικόπτερο στα Σπάτα.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, ο 22χρονος Βρετανός τουρίστας, Jack Fenton, διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου Bell 407 στο οποίο επέβαινε μαζί με την παρέα του.

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Γόνος πλούσιας οικογένειας της Βρετανίας ο 22χρονος που έχασε τη ζωή του

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, ο 22χρονος ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας της Βρετανίας, η οποία είχε νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να ταξιδέψει από τη Μύκονο, όπου έκαναν διακοπές, στην Αθήνα.

Από εκεί θα τους παραλάμβανε το ιδιωτικό τους jet για να τους μεταφέρει στην Βρετανία.

Μάλιστα, σε δεύτερο ελικόπτερο βρίσκονταν οι γονείς του άτυχου νεαρού. Ο σοκαρισμένος πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του νεαρού, ζήτησε αμέσως να απογειωθεί και πάλι για να μη δουν οι γονείς του παιδιού όσα είχαν συμβεί.

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Αυτός είναι ο 22χρονος που έχασε τη ζωή του - Τα δύο λάθη που προκάλεσαν την τραγωδία

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Αυτός είναι ο 22χρονος που έχασε τη ζωή του - Τα δύο λάθη που προκάλεσαν την τραγωδία

Η Daily Mail κάνει λόγο για μία εύπορη οικογένεια, με τον 22χρονο Τζακ Φέντον, φοιτητή στο Oxford Brookes, να έχει τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ, όπου η φοίτηση κατ’ έτος κοστίζει 36.000 λίρες.

Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα

Στο μεταξύ, σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του 22χρονου Βρετανού Jack Fenton.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ενώ οι άλλοι δύο είναι τεχνικοί εδάφους της εταιρείας από την οποία ο 22χρονος και οι φίλοι του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων.

Δύο λάθη προκάλεσαν το δυστύχημα με τον 22χρονο

Όπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά της Αστυνομίας, ο 22χρονος Jack «κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Δύο είναι τα καίρια ερωτήματα που ζητούν εναγωνίως απάντηση:

Το πρώτο, γιατί ο 22χρονος, ενώ αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο, δεν επιβιβάστηκε στη λιμουζίνα που τον περίμενε, αλλά κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό του. Τι συνέβη τα μοιραία δευτερόλεπτα και γιατί ο νεαρός πλησίασε το πίσω μέρος; Ήθελε κάτι να δει; Έκανε λάθος ή μηπως δεν κατάλαβε προς τα πού κινούνταν;

Δεύτερον: Θα έπρεπε η αποβίβαση να γίνει, έχοντας σβήσει οι μηχανές του ελικοπτέρου, έτσι ώστε να μην κινούνται οι έλικες; Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ό,τι αφορά στην αποβίβαση των επιβατών;

Στο δεύτερο κομμάτι οι απαντήσεις θα δοθούν από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Αυτός είναι ο 22χρονος που έχασε τη ζωή του - Τα δύο λάθη που προκάλεσαν την τραγωδία

Μάλιστα, έχουν δοθεί εντολές να μην μείνει κανένα σημείο «σκοτεινό» στις συνθήκες θανάτου του 22χρονου μεγιστάνα και για τον λόγο αυτό τη νεκροψία-νεκροτομή ανέλαβε η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατρικής και Τοξικολογίας του ΕΚΠΑ, κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου.

Παράλληλα, έχουν ζητηθεί και άμεσα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου οι Αρχές να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Daily Mail: Πήγε για selfie ο 22χρονος που σκοτώθηκε από το ελικόπτερο στα Σπάτα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, ο 22χρονος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, για το οποίο επικαλούνται και στοιχεία από ελληνικά ΜΜΕ, οι Βρετανοί αναφέρουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, εάν οι έρευνες αποδείξουν ότι είπε στους επιβάτες να βγουν από το ελικόπτερο, προτού να σβήσουν οι μηχανές και σταματήσουν να λειτουργούν οι έλικες.

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Αυτός είναι ο 22χρονος που έχασε τη ζωή του - Τα δύο λάθη που προκάλεσαν την τραγωδία