Μία νέα εκδοχή για τον θάνατο του 22χρονου Jack Fenton στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα φαίνεται ότι εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με όσα γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ερευνητές της Αστυνομίας εξετάζουν πλέον το σενάριο ο 22χρονος Jack να βγήκε από το ελικόπτερο, έχοντας ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο μέσα και για τον λόγο αυτό να επέστρεψε τρέχοντας σε αυτό, για να το πάρει.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας φέρεται να δήλωσε στη διαδικτυακή έκδοση της Mail: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στην περίπτωση ο Jack Fenton να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι’ αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό, για να το πάρει. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Όταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες».

Νέο δημοσίευμα της Daily Mail για το δυστύχημα στα Σπάτα: Ο Jack Fenton ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε για να το πάρει

Σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα, ο Ιωάννης Κονδύλης, επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, δήλωσε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι «από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός (σ.σ. ο Τζακ Φέντον) ήθελε να βγάλει selfie, βρέθηκε ωστόσο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου. Οι αναφορές λένε ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί του, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν μιλούσε ή απλά επέστρεφε στους φίλους του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η αδερφή του Jack Fenton απέρριψε, χθες, τις αιτιάσεις ότι ο 22χρονος έβγαζε selfie και δεν πρόσεξε ότι ο έλικας που τον διαμέλισε, ήταν ακόμα σε λειτουργία. Η είδηση περί της selfie, ωστόσο, είχε πρώτα μεταδοθεί από την ίδια την Daily Mail.

Δυστύχημα στα Σπάτα: Τι λένε οι φίλοι του Jack Fenton

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο Σπατών, καθώς μέσα από μαρτυρία φίλου του άτυχου νεαρού ανατρέπεται ο αρχικός ισχυρισμός.

Αρχικά είχε ειπωθεί ότι μία selfie φωτογραφία φέρεται να κόστισε τη ζωή στον 22χρονο που χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα στα Σπάτα.

Ωστόσο, φίλος του 22χρονου υποστήριξε – μιλώντας στην Daily Mail – ότι «δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες».

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ με το τηλέφωνο έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο. Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του. Το γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω» πρόσθεσε.

Νέο δημοσίευμα της Daily Mail για το δυστύχημα στα Σπάτα: Ο Jack Fenton ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε για να το πάρει

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.