Δύο «κρατικοί» -με την ευρεία έννοια – μάνατζερ, που διοικούν εδώ και καιρό εμβληματικές εισηγμένες επιχειρήσεις, απασχολούν το τελευταίο διάστημα το Μαξίμου, για πράξεις και παραλείψεις τους!

Για τον πρώτο, που άλλωστε δεν προέρχεται από την ΝΔ αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα ταυτίζεται με τις χειρότερες εκδοχές του που συνδέονται με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι των 101 νεκρών), η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όχι μόνο γιατί η πολιτική που ακολούθησε και οι μη σύννομες παρεμβάσεις που προκάλεσε σε διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες επέφεραν ζημία του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ζητούν επισήμως την παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά και γιατί με την δήθεν τεχνοκρατική του διαχείριση «έκανε μπάχαλο» την διοικητική δομή και την πυραμίδα της ιεραρχίας στην κρατικής ιδιοκτησίας εταιρία, η οποία μονοπωλεί ένα Δημόσιο αγαθό πρώτης ανάγκης!

Σε απλά λόγια ο μάνατζερ του «γλυκού νερού» την ξεχαρβάλωσε την κρατική εταιρία, αφού προηγουμένως φρόντισε να διπλασιάσει τις προσωπικές του αμοιβές και της «ημέτερης»διοίκησης του, να μοιράσει bonus, μερίσματα (χωρίς κέρδη!!!) και επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους, μεταξύ των οποίων και κερδοσκόποι των διεθνών αγορών που στο τέλος της ημέρας η επένδυση τους στην δημοσίου συμφέροντος εισηγμένη εταιρεία θα τους έρθει τσάμπα.

Οι πληροφορίες λένε, πως επιτέλους, έστω αργά, πλησιάζει η ώρα της αποπομπής του, πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. Μετράει μέρες μου λένε…

Ο δεύτερος «κρατικός» μάνατζερ εξελίχθηκε ως το «πουλέν» της κυβέρνησης αφού κατάφερε πράγματι με σοβαρή διαχείριση να τη φέρει στα ίσα και από τον κατακερματισμό της στον οποίο απέβλεπαν τα μεγάλα συμφέροντα για να την κατασπαράξουν, την ανέδειξε στην κυριαρχία!

Με σοβαρότητα και μεθοδικές κινήσεις, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση της Goldman Sachs, κατάφερε ένα μικρό θαύμα που στην πράξη μεταφράστηκε με μια τεράστια αύξηση κεφαλαίου αλλά και μια εμβληματική πώληση μειοψηφικού ποσοστού θυγατρικής της εταιρίας αντί ποσού ρεκόρ!!!

Ωστόσο στην κυβέρνηση εσχάτως υποστηρίζουν ότι «ο μάνατζερ δεν μας τα λέει καλά»!

«Πήραν τα μυαλά του αέρα», λένε, λειτουργεί αυθαίρετα, αυτόνομα, χωρίς να συνυπολογίζει έκτακτες ανάγκες και το κοινό καλό!

Και επιπροσθέτως φέρεται να «μαγειρεύει» την πλήρη «ανεξαρτησία» του, υπό την έννοια ότι μεθοδεύει να εξασφαλίσει μέσω των ιδιωτών επενδυτών που έχουν μπει στην επιχείρηση, την διαχείριση της εισηγμένης χωρίς να χρειάζεται τις πλάτες και το «πράσινο φως» του Κράτους!

Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει ήδη να μιλάνε για διαφαινόμενο «πραξικόπημα» του σοβαροφανούς μάνατζερ, που όπως διατείνονται διαθέτει και άλλη ατζέντα!

Ήδη η πιάτσα βοά για υπόγειες συζητήσεις με διαπλεκόμενα συμφέροντα, κουβέντες για εξαγορές, αλλά και βιομηχανία ανάθεσης έργων εκατοντάδων εκατομμυρίων που επίκειται!

Σε απλά λόγια το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο για τον «μάνατζερ της χρονιάς» που δυστυχώς στο δρόμο κάπου έχασε το μετρό, απέκτησε «κακές παρέες» και …συναναστροφές και δυστυχώς όπως πάει, αν δεν συμμορφωθεί τάχιστα, στην επόμενη ΣΤΑΣΗ θα κατέβει από το τρένο…