Έναν διαφορετικό Στάσση παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να ηγείται της ΔΕΗ, που αποτέλεσε και ένα από τα κορυφαία success stories της κυβέρνησης το 2021, τόσο με την αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ που υπήρξε απόλυτα επιτυχής, όσο και με την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε ένα από τα μεγαλύτερα private equity funds του πλανήτη, την αυστραλιανή Macquarie που δεν δίστασε να δώσει για το ποσοστό μειοψηφίας και τον παθητικό ρόλο στο μάνατζμεντ, το ποσόν ρεκόρ των 2,1 δις. ευρώ!

Ο περίφημος μάνατζερ Στάσσης εσχάτως δείχνει να «έχει χάσει τη μπάλα»!!!

Η μετοχή καταρρέει, παρατημένη τόσο από τον ίδιο, όσο και από την Goldman Sachs που υπήρξε και ο συντονιστής της έκδοσης!

Μάλιστα, πληροφορίες ενημερωτικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ ( που δεν επιβεβαιώθηκαν αρμοδίως) έφεραν την Goldman Sachs να παροτρύνει τους πελάτες της να …βγουν από την ΔΕΗ και να μπουν σε μετοχές των τραπεζών ή του 25άρη!

Κάτω από τα 9 ευρώ της αύξησης κεφαλαίου, είναι απορίας άξιον πως η μετοχή χωρίς υψηλό όγκο συναλλαγών συνεχώς διολισθαίνει φθάνοντας περίπου -8% από την τιμή της αύξησης και πως εντέλει δεν υπάρχει η οποιαδήποτε στήριξη, ούτε από την ΔΕΗ παρά την ρευστότητα της, ούτε από την Goldman Sachs και τους πελάτες της που αγόρασαν μανιωδώς στα 9 ευρώ περιμένοντας στην ουρά…

Την ίδια στιγμή τα ζητήματα ηλεκτροδότησης που άφησαν την μισή Ελλάδα στο σκοτάδι, ακόμη και το κέντρο της Αθήνας και τα υποτίθεται προνομιούχα βόρεια Προάστια όπως το Ψυχικό, το Χαλάνδρι και την Αγία Παρασκευή, αναδεικνύουν σοβαρά ζητήματα άσκησης μάνατζμεντ τόσο από τον ίδιο τον κ. Στάση όσο και από τον επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ!!!

Για το 49% του οποίου οι Αυστραλοί έδωσαν 2,1 δις. και τώρα με τα χάλια αυτά θα κλαίνε τα λεφτά τους!!!

Πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως πάει ο Στάσης, που πιθανόν είναι αποτυχημένος κλώνος του Στάσση που γνωρίσαμε και στηρίξαμε, θα καταλήξει παντελώς άχρηστος όπως ο μάνατζερ Σαχίνης της ΕΥΔΑΠ…