Δύο προβεβλημένα πρόσωπα της εγχώριας – και όχι μόνο- επιχειρηματικής σκηνής, έχουν τεθεί κατά το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των Αρχών – θεσμικών και Ανεξάρτητων- τόσο μετά από έρευνες και ελέγχους σε πλήθος δραστηριοτήτων τους, όσο και μετά από παρεμβάσεις – καταγγελίες ξένων κρατών!

Οι πληροφορίες, που προέρχονται από πηγές εκ των έσω οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο επώνυμους επιχειρηματίες της ξηράς αλλά και της θάλασσας, η δραστηριοποίηση των οποίων δεν σταματά στην Ελλάδα αλλά επεκτείνεται και σε άλλες χώρες προς Ανατολάς, αλλά και προς την Αφρικανική Ήπειρο!

Ήδη στη χώρα μας οι αρμόδιες Αρχές, φορολογικές και ανεξάρτητες, διενεργούν έρευνες σχετικά με προέλευση κεφαλαίων και ύποπτες δραστηριότητες που αφορούν από αγοραπωλησίες ακινήτων έως πλήθος άλλων εμπορικών συναλλαγών!

Σημειώνεται ότι οι δύο επιχειρηματίες, εκ των οποίων ο ένας δραστηριοποιείται ενεργά στην ναυτιλία και το real estate, έχουν αναπτύξει μεταξύ τους συνεργασία στο παρελθόν, ενώ φημολογείται ότι ακόμη και σήμερα δραστηριοποιούνται από κοινού σε τομείς ενδιαφέροντος αλλά και δημόσιους διαγωνισμούς!

Παράλληλα από χώρα της Μέσης Ανατολής φέρεται να έχει ενημερωθεί σχετικά τόσο η Αρχή για το Ξέπλυμα, όσο και η Οικονομική Αστυνομία, το οποίο φέρεται να αφορά το ένα εκ των δύο προσώπων, με συνέπεια η παρακολούθηση των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του να έχει γίνει πιο ασφυκτική!

Στην επιχειρηματική πιάτσα πάντως ακούγεται ότι πίσω από τις σχετικές καταγγελίες πιθανόν να κρύβονται εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που θεωρούν ότι θίγονται από την επέκταση των δραστηριοτήτων των δύο πολύ γνωστών επιχειρηματιών!

Διαβάστε ακόμη