Μετοχές αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων διακινήθηκαν την Πέμπτη στα εισηγμένα στα αμερικανικά χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) bitcoin, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG , καθώς οι επενδυτές… όρμηξαν στα προϊόντα που εγκρίθηκαν από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών (SEC) την Τετάρτη, με το ντεμπούτο να είναι ισχυρό.

Όπως τονίζει το Reuters, τα ETFs σηματοδοτούν ένα ορόσημο για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων που θα θέσει σε δοκιμασία κατά πόσον τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία -που εξακολουθούν να θεωρούνται από πολλούς επαγγελματίες ως ριψοκίνδυνα – μπορούν να κερδίσουν την ευρύτερη αποδοχή ως επενδύσεις.

Έντεκα spot bitcoin ETFs – μεταξύ άλλων τα iShares Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Trust και ARK 21Shares Bitcoin ETF της BlackRock  – άρχισαν να διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης, ξεκινώντας έναν σκληρό ανταγωνισμό για μερίδιο αγοράς.

Ποιοι κυριάρχησαν στις συναλλαγές

Η Grayscale, η BlackRock και η Fidelity κυριάρχησαν στους όγκους συναλλαγών, όπως έδειξαν τα στοιχεία της LSEG.

Οι όγκοι συναλλαγών ήταν σχετικά ισχυροί για τα νέα προϊόντα ETF“, δήλωσε ο Todd Rosenbluth, στρατηγικός αναλυτής της VettaFi. “Όμως πρόκειται για έναν αγώνα που διαρκεί περισσότερο από τις συναλλαγές μιας μόνο ημέρας.

Το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τα προϊόντα δόθηκε τελικά αργά την Τετάρτη, μετά από μια δεκαετή διαμάχη.

Οι εκτιμήσεις σχετικά με τις ροές ποικίλλουν.  Οι αναλυτές της Bernstein εκτιμούν ότι οι ροές θα αυξηθούν σταδιακά και θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. δολάρια το 2024, ενώ οι αναλυτές της Standard Chartered σημειώνουν ότι τα ETFs θα μπορούσαν να αντλήσουν 50 έως 100 δισ. δολάρια μόνο φέτος. Άλλοι αναλυτές ανέφεραν ότι οι εισροές θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών.

Διαβάστε ακόμη: