Σε πλειστηριασμό οδηγείται το ακίνητο της Dur, η μετοχή της οποίας έχει πάψει να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο από το 2023, καθώς δεν είχαν δημοσιευτεί οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις.

Στις 25 Σεπτεμβρίου εκπλειστηριάζεται ακίνητο στην Πάτρα, το οποίο κατασκευάστηκε σταδιακά σε διαφορετικές περιόδους από το 1968 έως το 1987, είχε χρήση βιοτεχνίας ενδυμάτων, αλλά σύμφωνα με την προηγούμενη σχετική εκτίμηση στη μεγαλύτερή του επιφάνεια (εκτός από τμήματα του υπογείου, του πρώτου και του δευτέρου ορόφου) δεν χρησιμοποιείται.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς και το κτίριο εκποιείται για οφειλή 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, δυνάμει διαταγής πληρωμής που επιδόθηκε στην εταιρεία τον Μάρτιο του 2023.

Τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 1,66 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο όροφο και έχει ανεγερθεί διαδοχικά με τις εξής οικοδομικές άδειες: α. Την υπ’ αριθμ. 94/9.3.1968 οικοδομική άδεια (δεν έχει προσκομιστεί το στέλεχος) β. Την υπ’ αριθμ. 1106/16.6.1972 οικοδομική άδεια για “προσθήκη κατ’ επέκταση τριών ορόφων μεθ’ υπογείου και δώματος και καθ’ ύψος ενός ορόφου (Β’)” γ. Την υπ’ αριθμ. 2041/6.9.1973 οικοδομική άδεια για “προσθήκη Γ’ ορόφου βιομηχανίας (υπέρ το ισόγειο).

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει δίκτυο 30 καταστημάτων λιανικής και στο τιμόνι της είναι ο γιος του ιδρυτή Νικολάου Δούρου, Θεόδωρος.

Ο ιδρυτής, που έφυγε από τη ζωή πέρσι, ήταν από το 2008 ήταν πρόξενος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας για την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά ενώ το 2011 βραβεύτηκε από την πρεσβεία της Ουγγαρίας με το Μεγάλο Σταυρό του Τάγματος των Λεγεώνων, ως ο καλύτερος πρόξενος της Ελλάδας.

Έως το εννεάμηνο του 2022, οι συσσωρευμένες ζημιές της Dur ξεπερνούσαν τα 12 εκατ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας, μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες, ανέρχονταν το εξάμηνο του 2022 στο ποσό των 9,6 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: