Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90.1», είπε ότι είναι «σημαντική η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «συμφωνία δύο κομμάτων για χρίσμα στις συγκεκριμένες εκλογές είναι μια παλιά αντίληψη».

Οι αναφορές του κ. Δουδωνή έγιναν με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί κοινών υποψηφίων με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές, με τον βουλευτή Επικρατείας να κάνει λόγο για προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Τεμπονέρας: Aνοιχτό το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να κατέβουν από κοινού στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας χθες, Τετάρτη, στο ίδιο μέσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, στις οποίες εκτίμησε ότι θα δημιουργηθεί «ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σε μια Δεξιά η οποία έρχεται με διαθέσεις τις οποίες ήδη έχει δείξει».

Ο κ. Τεμπονέρας, μιλώντας στον ρ/σ των «Παραπολιτικών», είπε χαρακτηριστικά: «Το μέτωπο θα προκύψει με όλους εκείνους τους δημοκρατικούς πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται τον πολιτικό συσχετισμό που έχει σχηματιστεί και είναι εξαιρετικά αρνητικός για όλη την κοινωνία. Νομίζω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά με πρώτο σημείο καμπής τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να μην επιτρέψουμε η ΝΔ και αυτή η συντηρητική κυβέρνηση να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Ερωτηθείς αν με όσα λέει αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν από κοινού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή».

Διαβάστε περισσότερα