Την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων θα ενημερωθούν οι μέτοχοι της Δομικής Κρήτης για τα σχέδια και τα επόμενα βήματα της κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία έχει ανεβάσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Δομική Κρήτης προθερμαίνεται για να υπογράψει νέες συμβάσεις το επόμενο διάστημα αρχής γενομένης από το φράγμα της Κελεφίνας στο νομό Λακωνίας ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 31,5 εκατ. ευρώ.

Την προσεχή Δευτέρα η Δομική Κρήτης θα υπογράψει άλλο ένα λιμενικό έργο στην Πάτρα συνολικής αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ισχυρό ενδιαφέρον έχει η εταιρεία για την ανάληψη έργων στη Θεσσαλία που θα προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών μέσα στο Φθινόπωρο με απευθείας προσκλήσεις.

Πρόκειται για έργα συνολικού ύψους 1,5 δισ. τα οποία έχουν «καπαρώσει» οι τέσσερις μεγάλες τεχνικές εταιρείες παρά το γεγονός όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου, το υπουργείο είχε δηλώσει ότι θα βάλει και τις μικρότερες εταιρείες στο παιχνίδι.

Η Δομική Κρήτης βάζει πλώρη για τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας από το Ηράκλειο της Κρήτης, στην Αττική που αποτελεί και όρο της ένταξης στο μετοχικό σχήμα του Δημήτρη Κούτρα.

Το θέμα πάντως αυτό δεν θα απασχολήσει την προσεχή γενική συνέλευση καθώς εκκρεμεί η ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν ενδοοικογενειακές δραστηριότητες της εταιρείας με στόχο να αποφασιστεί σε έκτακτη νέα γενική συνέλευση εντός του 2025.

Η Δομική Κρήτης παρά την κερδοφορία της στην τελευταία οικονομική χρήση έχει αποφασίσει να μην διανείμει μέρισμα για το 2023 κάτι που θα γίνει όπως λένε στελέχη της, την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμη: