Για το Nissan Qashqai οι συστάσεις είναι περιττές. Το ιαπωνικό μοντέλο είναι ο βασιλιάς της κατηγορίας των Crossover εδώ και πολλά χρόνια, με πάνω από 4,2 εκατομμύρια πωλήσεις ανά την υφήλιο από το 2007 έως σήμερα, εκ των οποίων οι 45.000 στην ελληνική αγορά. Η νέα γενιά του είναι ήδη διαθέσιμη στη χώρα μας και μαζί της αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της Κρήτης. Μάλιστα, όσες φορές κι αν βρεθείς επί κρητικού εδάφους, όλο και κάτι καινούργιο θα σε περιμένει. Μόνο η ρακή παραμένει σταθερή… αξία!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο νέο Qashqai, με το οποίο σαλπάραμε για Κρήτη, ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά η μεγάλη μάσκα με τα πολλά μαύρα γυαλιστερά 3D στοιχεία, η οποία δένει αρμονικά με τους νέας σχεδίασης τριγωνικούς προβολείς, καθώς και τα επίσης νέα φώτα ημέρας. Αντίστοιχα, στο πίσω μέρος τα LED φώτα αποτελούν συνέχεια της ίδιας φιλοσοφίας.

Με φόντο αρχικά την Σπιναλόγγα, το Qashqai γίνεται ένα με το μοναδικό τοπίο και μας προετοιμάζει για το τι θα επακολουθήσει. Άγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο, Νότιο Ρέθυμνο, Χανιά και φυσικά Φαλάσαρνα. Τα χιλιόμετρα διανύονται χωρίς να το καταλάβεις, τα μαγευτικά τοπία εναλλάσσονται, ωστόσο η θέα είναι εξαιρετική και στα ενδότερα του ιαπωνικού μοντέλου.

Το εσωτερικό του Nissan Qashqai είναι ιδανικό για οδοιπορικά

Δοκιμή Nissan Qashqai: Ξέρω τι έκανες αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη

Για την ακρίβεια, στο εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai η εικόνα είναι ευχάριστη και μοντέρνα, με μία premium αίσθηση διάχυτη κατά μήκος της καμπίνας. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ποιοτικά και ανθεκτικά, ενώ και η συναρμογή τους είναι εξαιρετική.

Μάλιστα, στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment, με εύκολο μενού και εξαιρετική ευκρίνεια. Και το βασικότερο, ο χειρισμός του αυτόματου κλιματισμού λαμβάνει χώρα από ξεχωριστά χειριστήρια.

Επιπλέον, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των επίσης 12,3 ιντσών, διαθέτει ακόμη περισσότερες λειτουργίες, ενώ αλλάζει χρώματα ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που θα επιλεγεί: Eco (πράσινο), Normal (γκρι) και Sport (κόκκινο).

Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους χώρους, προφανώς το Qashqai φιλοξενεί άνετα 5 άτομα με τις αποσκευές τους. Μάλιστα, ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 504 λίτρα και με μία απλή αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.447 λίτρα.

Το Nissan Qashqai στην υβριδική εποχή του

Δοκιμή Nissan Qashqai: Ξέρω τι έκανες αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη

Παράλληλα, στην «καρδιά» του νέου Nissan Qashqai συναντάμε τον γνωστό 1.300άρη turbo κινητήρα βενζίνης, ο οποίος συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V, καθώς και με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η απόδοση του αγγίζει τους 140 ίππους και η ροπή τα 240 Nm, τιμές ιδανικές για ένα οδοιπορικό σαν αυτό που προγραμματίσαμε.

Το Qashqai επιταχύνει έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα, επιλέγοντας το πρόγραμμα «Sport», ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 196 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά τη μέση κατανάλωση, στην πράξη και χωρίς να τηρούμε ευλαβικά το Eco Driving, η μέση κατανάλωση που είδαμε επί κρητικού εδάφους κυμάνθηκε κοντά στα 7,0 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Στο δρόμο, το νέο Nissan Qashqai ήταν αυτό που περιμέναμε και αποδείχτηκε άνετο και ασφαλές. Ο αποδοτικός κινητήρας, σε συνδυασμό με την ιδανική ρύθμιση της ανάρτησης, αποτελούν εγγύηση για ξεκούραστα ταξίδια, ακόμη κι αν χρειαστεί να διανύσεις 1.200 χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ημέρες, σε κάθε οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Δοκιμή Nissan Qashqai: Ξέρω τι έκανες αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη

Ιδανική παρέα για οδοιπορικά το Nissan Qashqai

Και κάπως έτσι συνειδητοποιείς ότι η εναλλαγή βουνού με θάλασσα, τα άπειρα φαράγγια, οι χωματόδρομοι που οδηγούν σε εξωτικές παραλίες και όσα νέα ανακαλύπτεις σε κάθε επίσκεψή στην Κρήτη, δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

Και είμαστε σίγουροι ότι σε αυτό συμφωνεί και το Nissan Qashqai, μετά τα 1.200+ χιλιόμετρα που διανύσαμε παρέα, απολαμβάνοντας ηλιοβασιλέματα, ρακές, γκαζόζες και φυσικά κολοκυθοανθούς. Μέχρι την επόμενη φορά.

Δοκιμή Nissan Qashqai: Ξέρω τι έκανες αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης: