Το ανανεωμένο Nissan Qashqai ήρθε στην Ελλάδα και έγινε ξεκίνησε η διάθεσή του. Παράλληλα ανακοινώθηκε ο πλήρης τιμοκατάλογος και οι εξοπλιστικές εκδόσεις του ιαπωνικού SUV.

Οι σημαντικότερες επεμβάσεις που έχουν γίνει στο ανανεωμένο Qashqai είναι οι εξής:

Η γρίλια στη μάσκα του έχει πλήρως επανασχεδιαστεί, δημιουργώντας μια ακόμα πιο δυναμική όψη. Εμπνευσμένη από τις αρχαίες ιαπωνικές πανοπλίες, αλλά και από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ariya, αποτελείται από πολλά μικρά γυαλιστερά, τρισδιάστατα στοιχεία σε μαύρο χρώμα. Κάτω από το κυρίως σώμα των νεών προβολέων, τα φώτα ημέρας αποτελούνται από πέντε μικρά στοιχεία που έχουν το ίδιο σχήμα με τα τμήματα της γρίλιας. Τα επάνω στοιχεία των φώτων πορείας ημέρας μετατρέπονται και σε φλας, ενώ για πρώτη φορά ανάβουν με διαδοχικό φωτισμό.

Στο πίσω τμήμα τώρα, το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραμένει αμετάβλητο, αλλά η σύνθεση εντός της μονάδας έχει επανασχεδιαστεί. Τα στοιχεία κόκκινου φωτισμού αποτελούνται πλέον από τέσσερα επιμέρους στοιχεία, ενώ το εξωτερικό τους περίβλημα είναι τώρα διάφανο. Οι νέες ζάντες αλουμινίου είναι 18, 19 ή 20 ιντσών, ενώ τρία νέα χρώματα προστέθηκαν στην παλέτα για το αμάξωμα (Pearl White, Pearl Black, Deep Ocean).  Πέντε από τα χρώματα διατίθενται σε διχρωμία, με μαύρη οροφή για πιο ξεχωριστή εμφάνιση.

Μια νέα προσθήκη στην γκάμα είναι η σπορτιφ έκδοση N-Design, στην οποία το χρώμα του αμαξώματος επεκτείνεται κάτω από τις πόρτες και τους θόλους των τροχών, ενώ διαθέτει νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, καθίσματα με μαύρο δέρμα και ένθετα αλκαντάρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε τεχνολογικές κυρίως αναβαθμίσεις, με δεσπόζουσα την κεντρική οθόνη αφής των 12,3 ιντσών. Προβάλει την εικόνα από τέσσερις κάμερες (Around View) που βελτιώνουν δραστικά την ορατότητα. Η μπροστινή προβολή κάμερας 200 μοιρών έχει οκτώ επιλέξιμες γωνίες, συμπεριλαμβανομένης μιας καινοτόμου λειτουργίας που κάνει «αόρατο» το μπροστινό καπό, δείχνοντας τη θέση των τροχών. Το νέο σύστημα πολυμέσων βασίζεται πλέον στις υπηρεσίες της Google και μπορεί να λειτουργήσει με φωνητικό έλεγχο μέσω του “Hey Google”, ενώ παρέχεται ασύρματη συνδεσιμότητα για τα smartphones, μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει τον turbo χωρητικότητας 1.3 λίτρων με υβριδικό σύστημα, απόδοσης 140 ή 158 ίππων, με την ισχυρότερη εκδοχή να συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic, αλλά και με επιλογή τετρακίνησης. Η κορυφαία έκδοση E-Power εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων που λειτουργεί όμως ως γεννήτρια, παρέχοντας ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων που κινεί τους μπροστινούς τροχούς, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Στην ελληνική αγορά η αρχική τιμή του νέου Nissan Qashqai διαμορφώνεται στα 29.990 ευρώ (1.3 140ps Unique M/T MHEV), ωστόσο στο πλαίσιο προωθητικής ενέργειας παρέχεται έκπτωση 1.000 ευρώ και η τιμή μειώνεται στα 28.990 ευρώ. H εν λόγω έκπτωση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2.000 ευρώ, ανάλογα με το μηχανικό σύνολο και το εξοπλιστικό επίπεδο. Ακολουθεί στον παρακάτω πίνακα ο αναλυτικός τιμοκατάλογος (χωρίς τις σχετικές εκπτώσεις).

Διαβάστε ακόμη