Αν και γενικά ισχύει το ρητό «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», η Nissan δεν το υιοθετεί πλήρως, καθώς προέβη στη ανανέωση του best seller της και μάλιστα αρκετά διαφοροποιημένη εμφάνιση.

Για να κερδίσει περισσότερο η ιαπωνική εταιρεία, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή του Qashqai, ειδικά στο μπροστινό τμήμα και, όπως προστάζει η αγορά, το εξοπλίζει με τα τελευταία συστήματα ασφάλειας, άνεσης και συνδεσιμότητας.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει στο ανανεωμένο Qashqai είναι η νέα μπροστινή, μαύρη, κυψελωτή μάσκα που αποτελείται από πολλά, τρισδιάστατα τμήματα, θυμίζοντας παραδοσιακή  ιαπωνική πανοπλία. Η «πολεμική» εικόνα ενισχύεται από τα νέα, πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές, αφού τα φωτιστικά σώματα διατηρούν το ίδιο σχήμα, ωστόσο άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο φωτίζουν που δείχνει «αιωρούμενος».

Τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό

Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν στο εσωτερικό, όχι τόσο στη συνολική σχεδίαση, όσο στην προσθήκη νέων στοιχείων εξοπλισμού. Το ανανεωμένο Qashqai διαθέτει πλέον ολοκαίνουριο σύστημα πολυμέσων και τηλεματικής, εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, που ενσωματώνει τους χάρτες, διάφορες εφαρμογές και σύστημα φωνητικών εντολών.

Φυσικά υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και μέσω Android Auto ή AppleCar Play, ενώ αναβαθμισμένη είναι και η οθόνη αφής των 12.3 ιντσών και ο πίνακας οργάνων. Επιπροσθέτως έχουν αναβαθμιστεί και οι κάμερες υποβοήθησης στάθμευσης που προσφέρουν καλύτερη ευκρίνεια, ενώ η πίσω ευρυγώνια φτάνει τις 200 μοίρες ορατότητα.Με τη νέα πιο επιθετική εμφάνιση το Nissan Qashqai στοχεύει να παραμείνει στις κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων στην κατηγορία του

Η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από ένα υβριδικό σύνολο με βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων  με δύο αποδόσεις, 140 ή 158 ίππους με τη δεύτερη να συνδυάζεται με αυτόματο, CVT κιβώτιο (διατίθεται και τετρακίνητη) και την πρώτη με χειροκίνητο έξι σχέσεων. Η κορυφαία E-POWER εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων που λειτουργεί ως γεννήτρια, παρέχοντας ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων, μετατρέποντας το Qashqai σε «ηλεκτρικό», χωρίς την ανάγκη φόρτισης.

Η παραγωγή του Qashqai θα εξακολουθήσει να γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, όπου έχουν κατασκευαστεί πάνω από 1.3 εκ. μονάδες από το 2007.

Διαβάστε ακόμη: