Η υπηρεσία streaming της εταιρείας Ουόλτ Ντίσνεϊ (Walt Disney Company), Disney Plus επιβεβαίωσε την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας το καλοκαίρι του 2022 σε 42 χώρες και 11 νέες περιοχές. Μεταξύ των κύριων νέων αγορών η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στην Νότια Αφρική, την Τουρκία, την Πολωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Disney Plus: Έρχεται στην Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις νέες χώρες όπου θα προβάλλεται το Disney Plus, με την πλήρη λίστα να συμπληρώνεται από τις: Αλβανία, Αλγερία, Ανδόρα, Μπαχρέιν, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Αίγυπτος, Εσθονία, Ουγγαρία, Ιράκ, Ισραήλ, Ιορδανία, Κοσσυφοπέδιο, Κουβέιτ, Λετονία, Λίβανος, Λιβύη, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Ομάν, Εδάφη Παλαιστίνης, Κατάρ, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Τυνησία, Πόλη του Βατικανού και Υεμένη.

Οι 11 νέες περιοχές περιλαμβάνουν τα νησιά Φερόε, τη Γαλλική Πολυνησία, τα Γαλλικά Νότια εδάφη, το Σεντ Πιερ και Μικελόν, τις Νήσους Άλαντ της Φινλανδίας, τον Άγιο Μαρτίνο της Ολλανδίας, το Γιβραλτάρ κ.α.

Το ποσό της συνδρομής για κάθε χώρα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα. Το Disney Plus εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο του 2019 στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία και έχει 118 εκατομμύρια συνδρομητές. Στην Ευρώπη, πέραν της Ολλανδίας, η υπηρεσία είναι τώρα διαθέσιμη στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πλατφόρμα διαθέτει ταινίες, σειρές και τηλεοπτικά προγράμματα από τα στούντιο της Ντίσνεϊ, της Pixal, της Marvel, του Star Wars και του National Geographic.

Εκτός Ευρώπης, η Disney Plus λειτουργεί στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, το Χονγκ Κονγκ καθώς επίσης και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.