Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 1% την Τετάρτη εν όψει της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια, με τους επενδυτές να είναι αβέβαιοι πότε θα φτάσουν τα κορυφαία επιτόκια και πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχει στη ζήτηση ενέργειας.

Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια για να αξιολογήσουν τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση καυσίμων. Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή, αλλά η εστίαση θα είναι στην προβλεπόμενη πορεία πολιτικής της, η οποία είναι ασαφής.

Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent μειώθηκαν κατά 76 σεντς δολαρίων, ή 0,8%%, στα 93,58 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate έχασαν περίπου 0,9%, ή 80 σεντς, στα 90,40 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές μειώθηκαν παρά τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά περίπου 5,25 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών.

«Εξαιρώντας κάθε δυσάρεστη έκπληξη, η προσοχή πιθανότατα θα επιστρέψει στο προφανές έλλειμμα προσφοράς, όταν οι αποφάσεις για τα επιτόκια δεν θα ληφθούν υπόψη και η συνάντηση του ορίου των 100 $/βαρέλι παραμένει μια όχι και τόσο μακρινή πιθανότητα», δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής στην πετρελαϊκή χρηματιστηριακή PVM. .

«Αυξήσαμε τις μελλοντικές προβλέψεις μας για το Brent για 12 μήνες από 93 δολάρια το βαρέλι σε 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς αναμένουμε τώρα συγκρατημένα πιο έντονες ρίξεις αποθεμάτων. Ο βασικός λόγος είναι ότι η σημαντικά χαμηλότερη προσφορά του ΟΠΕΚ και η υψηλότερη ζήτηση υπεραντιστάθμισαν τη σημαντικά υψηλότερη προσφορά των ΗΠΑ», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμα της Τετάρτης.

Κατά τα άλλα, τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν αιφνιδιαστική πτώση του πληθωρισμού τον Αύγουστο, πυροδοτώντας προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας ότι θα μπορούσε να σταματήσει την ιστορική πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων μόλις την Πέμπτη.

Ο βρετανικός δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 6,7%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022.

Διαβάστε ακόμη: