Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με μια μικρή υποχώρηση στο 33% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ωστόσο η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ακόμη περισσότερο καθώς το κόμμα της αντιπολίτευσης έχασε 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Έτσι με το ποσοστό της ΝΔ στο 33% από 33,6% ένα μήνα νωρίτερα η διαφορά των δύο κομμάτων διευρύνθηκε στις 13,8 ποσοστιαίες μονάδες, από τις 11,9 μονάδες, ποσοστό που επιβεβαιώνει το ξεκάθαρο προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος στην προτίμηση των πολιτών.

Η ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ με το άλμα του ΚΙΝΑΛ, έχει φέρει το δεύτερο σε απόσταση 4 ποσοστιαίων μονάδων, όταν πριν από έναν μήνα η διαφορά τους διαμορφωνόταν στο 12,7%.

Το ΚΚΕ λαμβάνει ποσοστό 5,3%, η Ελληνική Λύση 4,6%, με το ΜέΡΑ25 να εμφανίζει χαμηλά ποσοστά, στο 2,1%.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Παράλληλα η έλευση του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τον έφερε στη δεύτερη θέση ως του πιο κατάλληλου για την πρωθυπουργία πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκθρονίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον αρχηγό του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αναφορικά με τον πιο κατάλληλο για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την αποδοχή κάτι περισσότερο του ενός στους δύο Έλληνες με ποσοστό 52,1%, ενώ σε σχετικά κοντινή απόσταση με λιγότερες από 4 μονάδες και 46,4% ακολουθεί πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την τρίτη θέση με ποσοστό 31,8% καταλαμβάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και την τέταρτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%. Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος έχουν δημοφιλία 19,1% και 14,9% αντίστοιχα.