Η δημοσκόπηση της Abacus Research για λογαριασμό του Alpha δείχνει υψηλή διψήφια διαφορά στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα καταγράφεται η σημαντική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμορφώνεται στις 16 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς εάν γίνονταν εκλογές τώρα η ΝΔ θα ελάμβανε ποσοστό 36%-39%, και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20%-23%. Το ΚΙΝΑΛ θα συγκέντρωνε το 18%-21%, ενώ το ΚΚΕ το 6,5%-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 θα ελάμβαναν 2%-2,5% έκαστο, ενώ άλλο κόμμα θα ψήφιζε ποσοστό 9%-11% των πολιτών.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 14,5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει το 32%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 17%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 2% το ΜέΡΑ25 2%.

Οργή για το φιάσκο της Αττικής Οδού

Την  ώρα, η έρευνα της Abacus Research εμφανίζει την οργή και την εμφανή επικριτική στάση των πολιτών έναντι της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς» που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Αττική.

Ειδικότερα, το 67% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση για την «απάντησή» της στην κακοκαιρία, το 25% απαντά “ούτε θετικά ούτε αρνητικά”, ενώ μόλις το 8% κρίνει θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης.

Στην ερώτηση για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ευθύνεται η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.

Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 29% δίκαιη, το 21% την κρίνει παλαιοκομματική, το 7% απαντά «τίποτα από τα παραπάνω», ενώ 1% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».