Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπηση της Abacus Research, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» με το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε χαμηλά επίπεδα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 55%, με το 20% των ψηφοφόρων του να… οδεύει προς το Κίνημα Αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό συσπείρωσης κυμαίνεται στο 77% με τις εκροές προς το ΚΙΝΑΛ να υπολογίζονται στο 5%.

Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης καθώς αγγίζει το 90% ενώ το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η εκλογή Ανδρουλάκη θα επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

Ωστόσο η απόσταση που καλείται να διανύσει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μεγάλη καθώς στο ερώτημα για την πιθανότητα ψήφου στο ΚΙΝΑΛ, το 63% δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, το 24% αναφέρει ότι είναι πιθανό και μόλις το 4% δηλώνει ότι θα το ψηφίσει σίγουρα.

3 στους 4 θεωρούν ότι η εκλογή Ανδρουλάκη επιδρά στο πολιτικό σκηνικό

Να σημειωθεί ότι το 76% πιστεύει ότι έχει η εκλογή Ανδρουλάκη επιδρά στο πολιτικό σκηνικό και μόλις το 19%. Ειδικότερα, ο εκλογικός αναλυτής και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Κωνσταντινίδης, είπε είναι οι πλέον αποστασιοποιημένοι, εκείνοι που δεν ψηφίζουν ή πρόκειται για ψηφοφόροους μικρών κομμάτων.

Επιπλέον, οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ ανέρχονται στο 28%. Συγκεκριμένα:

-Καμία πιθανότητα να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ δηλώνει το 63%

-24% θεωρεί πιθανό

-4% βέβαιο

-9 δηλώνει ΔΞ /ΔΑ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρώτο τμήμα της έρευνας της Abacus, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που εμφανίζεται με προοπτική δεύτερου κόμματος. 

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία κατέγρραψε 32% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί 17,5% και το ΚΙΝΑΛ να βρίσκεται στο 17%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ μετρήθηκε μεταξύ του 36%-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%-23% και το ΚΙΝΑΛ στο 18%-21%. Το ΚΚΕ στο 6,5%-7,5% ενώ Ελληνική Λύση και Μέρα 25 στο 2%-2,5%, πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνονταν τώρα οι εκλογές, θα έμεναν εκτός Βουλής. 

Αναφορικά την διαχείριση της ακρίβειας το 54% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την στάση της κυβέρνησης, το 26% δεν την κρίνει ούτε αρνητικά ούτε θετικά ενώ το 19% θεωρεί ήταν σωστή η αντίδρασή της.