H φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, με δημοσίευμα της που φέρει τον τίτλο «Σκάνδαλο στην Ελλάδα. Απειλή για την ‘’τουρκική’’ μειονότητα: Αν δεν μας ψηφίσετε δεν θα έχετε υπηρεσίες»,  επιτίθεται κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις καταγγελίες για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις τελευταίες εκλογές.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα της Hurriyet, το οποίο κάνει λόγο για «Τούρκους» βουλευτές και «τουρκική» μειονότητα, σημειώνεται προκλητικά ότι «ο αρχηγός της Ν.Δ. έβαλε στο στόχαστρο τους ‘’Τούρκους’’ βουλευτές. Η αδελφή του Μητσοτάκη, και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη απείλησε κατά την επίσκεψή της στη Δυτική Θράκη πως εάν δεν ψηφιστεί η ΝΔ θα διακοπεί η βοήθεια προς τους κατοίκους της περιοχής. Απειλές εκτόξευσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άκης Σκέρτσος».

«Μετά τις απειλές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμπεριέλαβε στη λίστα του κόμματος «Τούρκους» βουλευτές, συναντήθηκε με τον μεταβατικό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, επισημαίνοντας πως η ρητορική της Ν.Δ. μπορεί να οδηγήσει σε εθνικούς κινδύνους» καταλήγει η Hurriyet.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δήλωση του προέδρου της λεγόμενης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, που χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις υποτιθέμενες «απειλές» της Ν.Δ.

Διαβάστε περισσότερα