Ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήματα αίρει έναν αναχρονισμό.

Αρχικά, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην απόφαση της Εκκλησίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη και όχι στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών στη σκιά της ψήφισης του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως είπε, «έχουμε από την πρώτη στιγμή ‘’τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ’’. Η Πολιτεία νομοθετεί με βάση του τι πιστεύει ότι είναι σωστό για την κοινωνία, η Εκκλησία έχει τους δικούς της κανόνες τους δικούς τους νόμους¨».

Για τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Intellexa για το Predator

Σχετικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Intellexa για το Predator, ο Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε ότι «εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ως κυβέρνηση με Predator παρακολουθήσεις κλπ. Δεύτερον θεσπίσαμε μετά από συγκεκριμένες αποκαλύψεις το πιο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο στην Ευρώπη σε σχέση με το πώς λειτουργούν αυτές οι εταιρείες».

«Δεν εξαντλείται μόνο στην Ελλάδα αυτό το θέμα. Η Δικαιοσύνη κινείται να δει τι έχει γίνει στα θέματα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν. Το ζήτημα των κακόβουλων λογισμικών είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, όχι μόνο ελληνικό», πρόσθεσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο Κασσελάκης επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στη Δικαιοσύνη»

Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για την εισαγγελική έρευνα την εταιρεία του στο εξωτερικό, ο κ. Τσιόδρας είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κασσελάκης έχει κάνει πολύ σημαντικό ολίσθημα. Ο νόμος που υπάρχει πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016, όχι επί ΝΔ. Δεν επιτρέπει σε πολιτικούς αρχηγούς να είναι μέτοχοι σε εταιρεία που έχουν έδρα την αλλοδαπή. Ο Κασσελάκης ως αρχηγός έχει παραβιάσει αυτόν τον νόμο; Δεν ξέρω αν το ήξερε, οφείλει να το ξέρει, γιατί η άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται. Αλλά σε κάθε περίπτωση, να μην προσπαθεί να βγει και “από πάνω”, βάζοντας μια πραγματικά χυδαία ανάρτηση, γιατί επαναφέρει λάσπη που είχε πέσει στον ανεμιστήρα για συγκεκριμένες υποθέσεις, χρεώνοντας τον πρωθυπουργό για πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση, και με μια φρασεολογία για τη Δικαιοσύνη που παραπέμπει στις πιο τοξικές μέρες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά και επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στη Δικαιοσύνη και αφήνει υπονοούμενα μεγάλης τοξικότητας», συμπλήρωσε.

Για το κάλεσμα Χαρίτση στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής

Παράλληλα, σχολίασε και το κάλεσμα του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας για από κοινού κατάθεση με το κόμμα του πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δω τι θα απαντήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον κ. Χαρίτση, ειδικά το ΠΑΣΟΚ που μιλούσε για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και όταν δόθηκε η ευκαιρία τη δεκαετία του 2000 για αναθεώρηση του άρθρου 16 τελευταία στιγμή δεν συναίνεσε. Είδαμε στην ΚΟ (του ΠΑΣΟΚ) τη συζήτηση που έγινε» σημείωσε.

«Η μεταρρύθμιση αίρει έναν αναχρονισμόΔεν μπορεί η Ελλάδα να είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που δεν επιτρέπεται η λειτουργιά μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

«Τις πρώτες ώρες και μέρες έγινε προσπάθεια ανάσυρσης των βαγονιών προκειμένου να βρεθούν επιζώντες και σοροί, σημείωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στις αιτιάσεις περί «μπαζώματος» του τόπου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Για υπηρεσιακούς λόγους στις συνεδριάσεις που έγιναν κρίθηκε ότι πρέπει σε ένα μέρος που είχε λάσπες χώματα κλπ να πέσουν υλικά για να σταθούν οι γερανοί που έπρεπε να κάνουν αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Για Ασημακοπούλου και υπόθεση διαρροής emails αποδήμων

Σχολιάζοντας την υπόθεση διαρροής emails, ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε ότι έχει δώσει απάντηση η κυρία Ασημακοπούλου για το θέμα των emails των αποδήμων.

«Από τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη θα εκινείτο ούτως η άλλως. Κατά καιρούς έρχονται διάφορες λίστες, μηνύματα, κλήσεις, εγώ παίρνω από υποψηφίους όλων των κόμματων χωρίς να έχω δώσει τα στοιχεία μου. Η κυρία Ασημακοπούλου είναι πολιτικός και βουλευτής και ευρωβουλευτής εδώ και παρά χρόνια, και νομίζω στο γραφείο της, προφανώς, θα έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία», πρόσθεσε.

«Δεν έχει καμιά σχέση το θέμα με την επιστολική ψήφο, καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι δεν έχουν δηλώσει για επιστολική ψήφο. Το ΥΠΕΣ οφείλει να κάνει έρευνα, άλλα το θέμα δεν άφορα την επιστολική ψήφο» ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε ακόμη: