Η Digisec αναδείχτηκε ως η Merit Winner στα «2020 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards» με την υποψηφιότητα «Bird Monitoring Solution».
Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διάκριση για τις ελληνικές υποψηφιότητες που υπέβαλε ο ΣΕΠΕ.
Η Digisec είναι εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται στις εφαρμοσμένες λύσεις με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση.
Η βραβευθείσα υποψηφιότητα της Digisec αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για εφαρμογή σε αιολικά πάρκα για την παρακολούθηση πτηνών, η οποία ενσωματώνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λογισμικό καθώς και πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας.
Η συγκεκριμένη λύση η οποία σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε από την Digisec σε συνεργασία με την εταιρεία Go Com, είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς βοηθά στη διάσωση και προστασία πτηνών -πολλά από τα οποία απειλούνται- και ταυτόχρονα συνδράμει τις εταιρείες παροχής πράσινης ενέργειας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο λειτουργίας για τις ανεμογεννήτριες τους.
Παράλληλα, η λύση βασίζεται σε έναν μοναδικό αλγόριθμο –Machine Learning– βάσει του οποίου το σύστημα εντοπίζει και αναγνωρίζει με πρωτοφανή ακρίβεια πτηνά που πετούν επικίνδυνα κοντά στις ανεμογεννήτριες.
«Είναι μεγάλη τιμή η διάκριση από τον WITSA με το βραβείο “Digital Innovation Award”. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανός για τις συνεργαζόμενες εταιρείες και για τα στελέχη που ανέπτυξαν το Bird Monitoring System, με State of the Art τεχνολογίες Machine Learning, καμερών και πανίσχυρων υπολογιστών. Είναι πρωτίστως ένα περιβαλλοντολογικό σύστημα που προστατεύει τα σπάνια πτηνά από πρόσκρουση με ανεμογεννήτριες. Το Bird Monitoring System δίνει υπεραξία στην παγκόσμια αγορά Αιολικής Ενέργειας. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι οι Ελληνικές εταιρείες μπορούν να καινοτομούν στην παγκόσμια αγορά Πληροφορικής και Αιολικής Ενέργειας» δήλωσε ο πρόεδρος της Digisec, Βασίλης Ορφανός.
Ο ΣΕΠΕ στηρίζει διαχρονικά και ενεργά τις υποψηφιότητες για τα «WITSA Global ICT Excellence Awards» με κύριο στόχο να φέρει στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές, αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές, οι οποίες θα προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της χώρας παγκόσμια, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα.