Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου διαβάστηκε σε όλους τους ναούς η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών. “Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο” δηλώνεται στην εγκύκλιο. Με το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι προωθείται, η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα.

Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της» λέει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος. Παρότι ξεκαθαρίζεται πω; «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», τα μέλη της Ιεράς Συνόδου υπογραμμίζουν ότι ταυτόχρονα η Εκκλησία «έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός».

Στο κείμενο της εγκυκλίου, επίσης τονίζεται πως: «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, έκανε με την μεριά του δηλώσεις τοποθετούμενος πάνω στο θέμα:

«Κατανοώ ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα να αποδεχτείς ορισμένα πράγματα όπως είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων για τις παλιές γενιές που μεγαλώσαμε διαφορετικά, για την Εκκλησία. Θα πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνηση. Δε μιλάμε για το ιερό μυστήριο του γάμου με τις ευλογίες του Θεού αλλά για πολιτικό γάμο».

Διαβάστε ακόμη: