Μία ημέρα μετά την έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, διατυπώνονται τα πρώτα σενάρια για τους δράστες της επίθεσης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που συλλέγουν οι αστυνομικοί από την περιοχή ότι εξερράγη η βόμβα, προκειμένου να προκύψουν στοιχεία για τους δράστες, αλλά και το δρομολόγιο που ακολούθησαν.

Η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη της βόμβας με το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Ωστόσο, η ονομασία της θυμίζει την παλιότερη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Επί του παρόντος στην αντιτρομοκρατική δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τις δύο οργανώσεις, καθώς η παλιότερη δεν έκανε βομβιστικές επιθέσεις, αλλά ένοπλες με καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξετάζουν το ενδεχόμενο η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση να αποτελείται από παλιούς καθοδηγητές, οι οποίοι στρατολόγησαν νέα μέλη.

Αυτό το σενάριο εξετάζεται και για τη βόμβα που τοποθετήθηκε τον Δεκέμβριο στην περιοχή Γουδή έξω από την έδρα των ΜΑΤ- η οποία εξουδετερώθηκε- καθώς την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, εκτιμάται ότι η έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου μπορεί να αποτελεί ενέργεια επίδειξης ισχύος από τους δράστες. Και αυτό γιατί η επίθεση έγινε στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχή με αστυνομική παρουσία αλλά και κάμερες ασφαλείας, ενώ υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έβαλαν τη βόμβα σε τσάντα, την οποία κρέμασαν σε κάγκελο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Έκρηξη βόμβας: 3-5 κιλά εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι δράστες

Η βόμβα που εξερράγη στην οδό Σταδίου προδίδει καλή τεχνογνωσία κατασκευής του ωρολογιακού μηχανισμού, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες επέλεξαν το σημείο που την τοποθέτησαν έτσι ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς το υπουργείο Εργασίας.

Πυροτεχνουργοί εκτιμούν ότι οι δράστες τοποθέτησαν 3-5 κιλά εκρηκτικής ύλης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε περίπτερο της περιοχής κατέγραψε τον εκκωφαντικό ήχος της ισχυρής έκρηξης της βόμβας.

Εκτός από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν. Στο δεύτερο, ο άγνωστος έδωσε διορία 40 λεπτών για την έκρηξη της βόμβας και δήλωσε ότι την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Διαβάστε ακόμη: