Ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, «την πάτησε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλοντας να αναδείξει τις κινητοποιήσεις αγροτών στην Γαλλία μοιράστηκε μια φωτογραφία, φτιαγμένη με τη τεχνητή νοημοσύνη, που δείχνει τους δρόμους του Παρισιού γεμάτους με σανό και τρακτέρ και στο βάθος τον Πύργο του Άιφελ. «Οι αγρότες στο Παρίσι», γράφει ο κ. Πολάκης και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «έτσι κέρδισαν».

aipolakis
Η ανάρτηση προκάλεσε δεκάδες σχόλια. «Είναι ψεύτικη δεν μπορείτε να το καταλάβετε;» αναρωτιέται ένας σχολιαστής, άλλος με σκωπτική διάθεση λέει «Παύλο είσαι σίγουρος ότι δεν είναι από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στα Φιλιατρά; Παύλο είναι ντροπή να κοροϊδεύεις τον κόσμο με fake φωτογραφίες που είναι ai generated. Εκτός αν έπεσες κι εσύ στην παγίδα οπότε ή κατέβασε την ή διευκρίνισε ότι είναι ψεύτικη».

Λίγη ώρα αργότερα και με τα σχόλια να πέφτουν «βροχή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διόρθωσε την ανάρτηση του προσθέτοντας μια επισήμανση «η φωτογραφία από τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμη: