Ανέλυσε παγκόσμιους προορισμούς χειμερινών σπορ -πάνω από 6.000 χιονοδρομικά κέντρα και περιοχές σκι– για την ποιότητα, το κόστος και την προσβασιμότητα προκειμένου να βρει τους 50 καλύτερους.

Τα θέρετρα βαθμολογήθηκαν με βάση 14 διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του μήκους και της ποικιλίας των πλαγιών, του τρόπου με τον οποίο αξιολογήθηκαν από τους σκιέρ και τους snowboarders, την ποιότητα της σκηνής του apres-ski και φυσικά την τιμή.

Φωλιασμένο στις Βόρειες Γαλλικές Άλπεις, το Les Trois Vallées είναι στην κορυφή του δείκτη σκι με βαθμολογία 84,42 (από 100 βαθμούς).

Η μεγαλύτερη συνδεδεμένη περιοχή σκι στον κόσμο, το Les Trois Vallées έχει 600 χιλιόμετρα πίστες σε οκτώ θέρετρα, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών Val Thorens, Courchevel και Meribel.

Λόγω του τεράστιου μεγέθους του, η ποικιλία του σκι που προσφέρει το Les Trois Vallées είναι πρακτικά απαράμιλλη πουθενά στον κόσμο, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό προορισμό για σκιέρ όλων των ικανοτήτων.

Στη δεύτερη θέση με 76,71 βαθμούς, το Les Portes du Soleil είναι μια άλλη μεγάλη χιονοδρομική περιοχή που βρίσκεται στα γαλλο-ελβετικά σύνορα και εκτείνεται από τη λίμνη της Γενεύης έως το Mont Blanc. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Les Quatre Vallées της Ελβετίας, το κύριο θέρετρο του οποίου το Verbier είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη.

Les Portes du Soleil

Ποια είναι τα 10 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο

Les Trois Vallées (Γαλλία) – 84.42
Les Portes du Soleil (Ελβετία/Γαλλία) – 76.71
Les Quatre Vallées (Ελβετία) – 66,88
Ski Arlberg (Αυστρία) – 66.05
Ζερμάτ (Ελβετία) – 64.50
Skicircus Saalbach Hinterglemm (Αυστρία) – 61.70
Silvretta Arena Samnaun/Ischgl (Αυστρία/Ελβετία) – 61.70
SkiWelt (Αυστρία) – 60.64
Vail Ski Resort (ΗΠΑ) – 60,39
Val d’Isere (Γαλλία) – 59,87

Διαβάστε ακόμη: