Αναθεώρησε προς τα πάνω το στόχο για τον S&P 500 η Deutsche Bank και εκτιμά ότι θα φθάσει στις 5.500 μονάδες στο τέλος του 2024, καθώς θα ενισχυθεί από την υψηλή κερδοφορία των επιχειρήσεων

Σε προηγούμενη πρόβλεψη της εκτιμούσε ότι ο δείκτης θα κλείσει το 2024 στις 5.100 μονάδες. Ο νέος στόχος, στην κορυφή του εύρους 5.100-5.500, είναι περίπου 4% υψηλότερος από το τελευταίο κλείσιμο του δείκτη στις 5.303,27 μονάδες.

Την ίδια εκτίμηση μοιράζεται και η  Oppenheimer Asset Management.

«Βλέπουμε ότι ο κύκλος κερδών έχει πολλά πόδια», ανέφεραν σε σημείωμα την Παρασκευή οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Deutsche Bank με επικεφαλής τον Binky Chadha. «Ενώ όλη η ανάπτυξη μπορεί να μην υλοποιηθεί φέτος, βλέπουμε ότι η εμπιστοσύνη της αγοράς στη συνεχιζόμενη ανάκαμψη θα αυξηθεί μέχρι το τέλος του έτους, στηρίζοντας τους πολλαπλασιαστές των μετοχών».

Εν τω μεταξύ, ο Michael Wilson της Morgan Stanley προέβλεψε τη Δευτέρα ότι ο δείκτης θα φτάσει τις 5.400 έως τον Ιούνιο του 2025, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη 4.500 έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ο Wilson αναμένει επίσης καλύτερη αύξηση των κερδών τα επόμενα δύο χρόνια, αντανακλώντας «υγιή, μεσαίου μονοψήφιου αριθμού αύξηση της πρώτης γραμμής εκτός από την επέκταση του περιθωρίου κέρδους και τα δύο χρόνια, καθώς επανέρχεται η θετική λειτουργική μόχλευση (ιδίως το 2025)».

Οι αναλυτές στρατηγικής της Deutsche Bank αύξησαν την πρόβλεψή τους για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για τις εταιρείες του S&P 500 στα 258 δολάρια από 250 δολάρια. Εάν η οικονομική ανάπτυξη παραμείνει πάνω από την τάση, αναμένουν το EPS να αυξηθεί στα 271 δολάρια το 2024.

Ο S&P 500 άγγιξε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, ενώ ο Dow Jones έκλεισε πάνω από το όριο των 40.000 για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Τον Φεβρουάριο, η Deutsche αναθεώρησε προηγούμενες προβλέψεις για την οικονομία των ΗΠΑ λέγοντας ότι δεν αναμένει πλέον ύφεση φέτος.

Διαβάστε ακόμη: