search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για απειλές Τουρκίας: Οι νοοτροπίες Β. Κορέας δεν μπορούν να υπεισέλθουν στο ΝΑΤΟ

Ο κ. Δένδιας συμμετέχει στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δένδιας για απειλές Τουρκίας: Οι νοοτροπίες Β. Κορέας δεν μπορούν να υπεισέλθουν στο ΝΑΤΟ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Δένδιας, προσερχόμενος στο χώρο του Συμβουλίου, καταδίκασε τις «πολεμικές απειλές» της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, όπως αυτές εκφράστηκαν εκ νέου από τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ τοποθετήθηκε και για το Qatargate.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών ανάφερε ότι «είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία».

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, ο κ. Δένδιας ήταν λακωνικός: «Όπως είναι γνωστό, διεξάγεται αυτή τη στιγμή μια έρευνα για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε».

Σημειώνεται πως τα θέματα προς συζήτηση της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (όπου στην αρχή της συζήτησης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα) και η κατάσταση στο Ιράν.

Ερντογάν: Οι πύραυλοί μας θα χτυπήσουν την Αθήνα, αν δεν ηρεμήσετε

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, ναι, θα το κάνει, αν δεν μείνετε ήρεμοι».

Ο Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, κάτι που επιχειρεί να αξιοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία. Να σημειώσουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα είναι η τελευταία για τον ίδιο αφού άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει χώρο σε νεότερους πολιτικούς.

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε για τελευταία φορά προς το όνομά μας από τον λαό μας το 2023», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμψούντα.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία από το 2003, ωστόσο αντιμετωπίζει μεγάλες προεκλογικές δυσκολίες, με μεγάλο «αγκάθι» τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία που έχουν χειροτερέψει τις συνθήκες διαβίωσης του τουρκικού λαού.

Διαβάστε ακόμη: