«Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τη συνεργασία μας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών, στο συγχαρητήριο μήνυμά του, για την εθνική επέτειο της Αλβανίας.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Αλβανία με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να σημειώσει ταχεία πρόοδο στην πορεία προς την ένταξή της», προσέθεσε, ενώ, συνεχάρη τη χώρα για τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε το 2022, όσον αφορά την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι θα φιλοξενήσει την Αλβανίδα ομόλογό του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή (03/12), ενώ, θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Αλβανία, την 6η Δεκεμβρίου, σε «μία επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί επ’ ευκαιρία της πρώτης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων που θα λάβει χώρα σε υποψήφια προς ένταξη χώρα της περιοχής».

«Ο ελληνικός και ο αλβανικός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας. Η Ελλάδα και η Αλβανία μοιράζονται πολλά περισσότερα από τα κοινά τους σύνορα, μία μακρά ιστορία αλληλεπιδράσεων και ανταλλαγών», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Ο Σκεντέρμπεης είναι εθνικός ήρωας και στις δύο χώρες μας, αμφότερες έχουν υποφέρει από τον φασισμό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακόμη, συνδέονται χάρη στην παρουσία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς και τον μεγάλο αριθμό Αλβανών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα» προσέθεσε.

«Οικοδομώντας πάνω σε αυτό το μοναδικό θεμέλιο, οι σχέσεις μας “άνθισαν” προς αμοιβαίο όφελος», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας πως προβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Διαβάστε ακόμη: