search

MAIN STREET

Δείχνει να παγιώνει την αύξηση των $2 ανά βαρέλι το αργό

Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν εν μέσω ανησυχιών ότι ένα νέο ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού αργού θα μπορούσε να διαταράξει τον παγκόσμιο εφοδιασμό τους επόμενους μήνες.

Κύπρος: TotalEnergies και ENI ανακάλυψαν σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου

Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν εν μέσω ανησυχιών ότι ένα νέο ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού αργού θα μπορούσε να διαταράξει τον παγκόσμιο εφοδιασμό τους επόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα η ξεχωριστή απόφαση των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών να συνεχίσουν να μειώνουν την ποσότητα που παράγουν για να στηρίξουν τις τιμές, τροφοδότησε επίσης την άνοδο.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκε σχεδόν κατά 2% τη Δευτέρα στα 87,25 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι και τα δύο συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (brent wti) αυξήθηκαν περισσότερο από 2% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στις Ασιατικές αγορές λίγες ώρες αφότου ο OPEC+ συμφώνησε να διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική μείωσης της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή περίπου 2% της παγκόσμιας ζήτησης από τον Νοέμβριο έως το τέλος του επόμενου έτους.

Τα futures του Brent αυξήθηκαν έως και 2,37% στα $87,60 το βαρέλι, ενώ τα futures του αμερικανικού West Texas Intermediate διαπραγματεύονταν πάνω από 2,27% στα 81,84 δολάρια το βαρέλι.

Αυτή την ώρα το Brent διαπραγματεύεται στα $87,82 το βαρέλι δείχνοντας ότι παγιώνει μια άνοδο γύρω στο 2% και το αμερικανικό αργό στα $82,18 επίσης με άνοδο μεγαλύτερη του 2,5%.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο είδη αργού εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλότερα από τα υψηλά που παρατηρήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου τείνουν να ανεβάζουν τις τιμές της βενζίνης και το κόστος ζωής το οποίο, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 41 ετών.

Διαβάστε ακόμη: