Ραγδαία είναι η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τη θυγατρική ΔΕΗ Blue, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να πραγματοποιούν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων χωρίς να ανησυχούν για την εξάντληση της μπαταρίας τους.

Το δίκτυο της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 1.500 σημεία φόρτισης, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση κατά τις ημέρες της εξόδου για τις εορτές του Πάσχα.

Η ΔΕΗ Blue δίνει ρεύμα μέσω των σταθμών φόρτισης που έχει εγκαταστήσει σε 49 νομούς της χώρας, ενώ το δίκτυο περιλαμβάνει και 80 ταχυφορτιστές, ισχύος έως 300 κιλοβάτ, στα οποία μπορούν να φορτίσουν τη μπαταρία τους από 10% σε 80% σε έως 18 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Το μόνο που χρειάζεται για φόρτιση στο δίκτυο είναι η λήψη της εφαρμογής ΔEΗ blue, η οποία είναι διαθέσιμη για apple και android.

Στο app, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να βρουν τον χάρτη με τους φορτιστές ΔEΗ blue σε όλη την Ελλάδα και να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα και την κατάστασή τους.

Επίσης, η υπηρεσία ενημερώνει τους χρήστες για τον χρόνο και το κόστος της φόρτισης.

Τα εγγεγραμμένα μέλη στην εφαρμογή της ΔEΗ blue επωφελούνται από χαμηλότερες τιμές φόρτισης και επιπλέον έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες που κάνουν το ταξίδι ακόμα πιο ασφαλές και άνετο.

Διαβάστε περισσότερα