Η CVC Capital Partners αναβιώνει τα σχέδιά της για αρχική δημόσια προσφορά στο Άμστερνταμ και πιθανώς να επιδιώξει να συγκεντρώσει από 1 δισ. ευρώ έως 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο και σε άλλες εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων να προχωρήσουν σε δημόσια εγγραφή.

Η εταιρεία ενδέχεται να εκφράσει την πρόθεσή της να εισέλθει στο χρηματιστήριο ήδη από τη Δευτέρα και θα μπορούσε να προσφέρει ένα μερίδιο 10% έως 15% στην πώληση μετοχών, δήλωσαν οι πηγές του Bloomberg, τονίζοντας ότι η CVC στοχεύει σε μια αποτίμηση της τάξης των 13 έως 15 δισ. ευρώ.

Οι διαβουλεύσεις γύρω από το χρονοδιάγραμμα της πρόθεσης για την εγγραφή στο χρηματιστήριο βρίσκονται σε εξέλιξη και οι λεπτομέρειες μπορεί να αλλάξουν, δήλωσε το άτομο. Εκπρόσωπος της CVC αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η CVC, μία από τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές εταιρείες εξαγορών, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 186 δισ. ευρώ και συμμετέχει σε εταιρείες όπως η ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Breitling και η Lipton Teas and Infusions, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η CVC εξετάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τουλάχιστον από το 2022, με τις προηγούμενες προσπάθειες να πλήττονται από τις ευμετάβλητες αγορές. Αυτή τη φορά, η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών δημόσιων εγγραφών αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας.

Διαβάστε ακόμη: