Σε περικοπές 300 θέσεων εργασίας ανώτερων στελεχών προχωρά η Citigroup στο πλαίσιο των προσπαθειών της διευθύνουσας συμβούλου Jane Fraser να απλοποιήσει τον γίγαντα της Wall Street.

Η εταιρεία άρχισε να ανακοινώνει τις περικοπές – οι οποίες επηρεάζουν όσους υπαλλήλους βρίσκονται δύο επίπεδα κάτω από την εκτελεστική ομάδα διοίκησης της Fraser – τη Δευτέρα, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Ανήκουν περίπου στο 10% των εργαζομένων σε αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με το πρόσωπο, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί συζητώντας πληροφορίες προσωπικού.

«Σήμερα μοιραστήκαμε με τους συναδέλφους μας το επόμενο επίπεδο αλλαγών σε πολλές από τις επιχειρήσεις και τις λειτουργίες μας, καθώς συνεχίζουμε να ευθυγραμμίζουμε την οργανωτική δομή της Citi με το νέο, απλοποιημένο λειτουργικό μας μοντέλο», ανέφερε η Citigroup σε ανακοίνωσή της, η οποία δεν αποκάλυψε τον αριθμό των σχετικών περικοπών. «Όπως έχουμε αναγνωρίσει, οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε για την αναδιοργάνωση της εταιρείας περιλαμβάνουν ορισμένες δύσκολες, συνεπακόλουθες αποφάσεις, αλλά πιστεύουμε ότι είναι τα σωστά βήματα για την ευθυγράμμιση της δομής μας με τη στρατηγική μας και τη διασφάλιση ότι παρέχουμε σταθερά αριστεία στους πελάτες μας».

Οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού, οι οποίες, σύμφωνα με την τράπεζα, ενδέχεται να συνεχιστούν σε όλο τον κόσμο και το επόμενο έτος, αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Fraser για την εξάλειψη των επιπέδων διοίκησης και την απαλλαγή από τις δομές συν-διευθυντών, ώστε να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων σε ολόκληρη την τράπεζα. Η εταιρεία δεν έχει δώσει αριθμό για το πόσοι υπάλληλοι μπορεί τελικά να απολυθούν.

«Η οικοδόμηση μιας νικηφόρας τράπεζας απαιτεί μεγάλη δέσμευση, σκληρή δουλειά και ανθεκτικότητα από τον καθένα μας», ανέφερε ο Fraser σε υπόμνημα προς το προσωπικό. «Έχω πλήρη επίγνωση ότι ζητάμε πολλά από τους ανθρώπους μας».

Η τράπεζα παραμένει σε καλό δρόμο για να ανακοινώσει τα επόμενα επίπεδα αλλαγών στις αρχές του επόμενου έτους και να ολοκληρώσει τις τελικές αλλαγές μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με το υπόμνημα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η αναδιάρθρωση θα είναι η μεγαλύτερη της Citigroup με έδρα τη Νέα Υόρκη εδώ και δύο δεκαετίες. Περιλαμβάνει την εγκατάλειψη των δύο βασικών επιχειρησιακών μονάδων της εταιρείας και αντ’ αυτού την εστίαση σε πέντε βασικές επιχειρήσεις: συναλλαγές, τραπεζικές υπηρεσίες, υπηρεσίες, διαχείριση πλούτου και αμερικανικές καταναλωτικές προσφορές.

Διαβάστε ακόμη: