Η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, εξετάζει ένα σχέδιο διάσπασης του μεγαλύτερου τμήματος της τράπεζας, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Το σχέδιο προβλέπει τη διάσπαση του τμήματος Θεσμικών Πελατών (ICG) της τράπεζας στα τρία κύρια επιχειρηματικά της τμήματα: επενδύσεις και εταιρική τραπεζική, παγκόσμιες αγορές και υπηρεσίες συναλλαγών, ανέφερε η έκθεση των FT, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο.

Το τμήμα Θεσμικών Πελατών που παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές και κυβερνήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα της τράπεζας.

Δημιούργησε περισσότερο από το 50% των εσόδων της τράπεζας 19,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο. Τα νέα τμήματα θα διευθύνονται από τους σημερινούς επικεφαλής τους, οι οποίοι θα αναφέρονται απευθείας στην Φρέιζερ, ανέφερε η εφημερίδα.

Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς ο Paco Ybarra, ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος, πρόκειται να αποχωρήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που επικαλείται το Reuters.

Διαβάστε ακόμη: