search

LIFESTYLE

Χριστούγεννα- Λευκός Οίκος: Η Τζιλ Μπάιντεν τον στόλισε υπερπαραγωγή με στυλ

Πάνω από 50.000 άνθρωποι αναμένεται να περιηγηθούν φέτος στον Λευκό Οίκο αυτή την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Τζιλ Μπάιντεν.

Χριστούγεννα- Λευκός Οίκος: Η Τζιλ Μπάιντεν τον στόλισε

Την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου αποκάλυψε χθες η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν μετά από μήνες προετοιμασιών.

Με τον Λευκό Οίκο να ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό τώρα που η πανδημία του κορωνοϊού επιβραδύνεται, η Πρώτη Κυρία επέλεξε το «Εμείς, ο λαός» για να πρωταγωνιστήσει στην διακόσμηση, η οποία διαθέτει στολίδια σε στυλ DIY και καθρέφτες που αντικατοπτρίζουν τους επισκέπτες που περπατούν στους διαδρόμους.

Πάνω από 50.000 άνθρωποι αναμένεται να περιηγηθούν φέτος στον Λευκό Οίκο αυτή την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Τζιλ Μπάιντεν.

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 77 χριστουγεννιάτικα δέντρα στολίζουν τον Λευκό Οίκο

Φυσικά, πρωταγωνιστής στις φετινές διακοσμήσεις είναι το δέντρο και φέτος έχουν στολιστεί 77 χριστουγεννιάτικα δέντρα. Υπάρχουν επίσης 83.625 εορταστικά φώτα που διακοσμούν τα δέντρα, τις γιρλάντες, τα στεφάνια ενώ 25 κλασικά στεφάνια κοσμούν την βόρεια και τη νότια πρόσοψη του Λευκού Οίκου.

Το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μπλε Δωμάτιο είναι διακοσμημένο με τα πουλιά κάθε πολιτείας, ενώ ξύλινα σπιτάκια πουλιών έχουν τοποθετηθεί επάνω στο δέντρο.

Κάλτσες με τα ονόματα των εγγονών

Στην κρατική τραπεζαρία, οι κάλτσες στο τζάκι φέρουν τα ονόματα των εγγονών των Μπάιντεν. Και για πρώτη φορά, υπάρχει μια κάλτσα για τον Πίτερ Νιλ, τον οποίο παντρεύτηκε η Ναόμι Μπάιντεν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Υπάρχουν επίσης κάλτσες για τον πρώτο σκύλο, τον Κομάντερ καθώς και την πρώτη γάτα, την Γουίλοου. Τα κατοικίδια εμφανίζονται επίσης άλλες τρεις φορές σε όλη τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου.

Την ίδια ώρα, τα δέντρα στην κρατική τραπεζαρία είναι ένα νεύμα στις ρίζες της Τζιλ Μπάιντεν ως δασκάλας. Συγκεκριμένα, τα στολίδια είναι αυτοπροσωπογραφίες που δημιούργησαν οι μαθητές των εκπαιδευτικών της χρονιάς 2021 από όλη τη χώρα.

Φυσικά, υπάρχει o παραδοσιακός Λευκός Οίκος από gingerbread. Δίπλα σε αυτόν βρίσκεται μια αναπαράσταση – πάλι από gingerbread- του Independence Hall στη Φιλαδέλφεια, όπου υπογράφηκε το Σύνταγμα και η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.

Είναι ένα από τα πολλά σημεία που παραπέμπουν στο θέμα «Εμείς, ο λαός» σε όλα τα δωμάτια του Λευκού Οίκου. Στη βιβλιοθήκη για παράδειγμα, το προοίμιο του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι γραμμένο σε χάρτινο πανό πάνω στα παράθυρα.

«Η ψυχή του έθνους μας είναι – και ήταν πάντα – ‘Εμείς, ο λαός’. Και αυτό είναι που ενέπνευσε τη φετινή εορταστική διακόσμηση του Λευκού Οίκου» δήλωσε η Τζιλ Μπάιντεν όταν ευχαρίστησε τους περισσότερους από 150 εθελοντές που πέρασαν την περασμένη εβδομάδα στολίζοντας τον Λευκό Οίκο.

Η Τζιλ Μπάιντεν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι πέρασαν τις διακοπές των Ευχαριστιών στο Ναντάκετ, είδαν για πρώτη φορά τον στολισμό, το βράδυ της Κυριακής, όταν επέστρεψαν στον Λευκό Οίκο. «Έμειναν έκπληκτοι από την ομορφιά και το πώς το σπίτι μεταμορφώθηκε» δήλωσε ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Κάρλος Ελιζόντο. Πρόσθεσε μάλιστα, πως η Πρώτη Κυρία ήταν «100% απόλυτα ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν εξάλλου, το όραμά της».

Στολίδια DIY- Για να μπορούν να τα φτιάξουν όλοι στο σπίτι τους

Μια άλλη αξιοσημείωτη λεπτομέρεια στον φετινό στολισμό, είναι οι ιδέες DIY που ενσωμάτωσε η Τζιλ Μπάιντεν στη διακόσμηση, ώστε ο κόσμος να μπορεί να φτιάξει παρόμοια στο σπίτι του. «Είναι πολύ σημαντικό για την Πρώτη Κυρία η διακόσμησή της να είναι προσιτή και να μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους στο σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών. Και έτσι θα δείτε πολλά DIY στοιχεία παντού και ελπίζουμε ότι ο κόσμος μπορεί να εμπνευστεί από τον Λευκό Οίκο και να τα αναδημιουργήσει στο σπίτι του» δήλωσε η διευθύντρια επικοινωνίας της Ανατολικής Πτέρυγας Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ.

Στο Πράσινο Δωμάτιο, καμπάνες κρέμονται από τα παράθυρα με θέα το Νότιο Γκαζόν. Ορισμένες από τις καμπάνες είναι φτιαγμένες από βαμμένα πλαστικά ποτήρια, κρίκους από κουρτίνες μπάνιου, σπάγκο και κορδέλες από καταστήματα χειροτεχνίας.

Οι επισκέπτες εισερχόμενοι στον Λευκό Οίκο θα «περπατήσουν μέσα στο χιόνι» – ένα χειμωνιάτικο δάσος από δέντρα φτιαγμένα με paper mache και ζωγραφισμένα στο χέρι. Στη διακόσμηση περιλαμβάνονται καθρέφτες για να αντανακλούν τους επισκέπτες καθώς περπατούν στην είσοδο. Επίσης, ανάμεσα στα δέντρα, κρύβονται και πλάσματα του δάσους, -μεταξύ των οποίων ένας λαγός, μια αλεπού και μια κουκουβάγια. Τα ζώα αυτά φιλοτεχνήθηκαν από εθελοντές την περασμένη εβδομάδα.

Γενικά πάντως, τα διάφορα δωμάτια περιέχουν διακόσμηση που αντιπροσωπεύει αντικείμενα που φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους.

Στην Κινεζική αίθουσα, για παράδειγμα, είναι τα τρόφιμα και οι παραδόσεις μαγειρικής. Τα δέντρα είναι διακοσμημένα με γιρλάντες από ξύλινες κουτάλες, δοσομετρητές και πλάστες. Και στο τζάκι είναι κρεμασμένες κάρτες με συνταγές που συνεισέφεραν οι εθελοντές από όλη τη χώρα που βοήθησαν στη διακόσμηση του Λευκού Οίκου για τις γιορτές.

Η βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στις ιστορίες που φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους – συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων που είναι φτιαγμένα σε σχήματα χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Διαβάστε ακόμη: