«Το 2023, θα είναι έτος μεγάλων προκλήσεων αλλά και ανάπτυξης για τη χώρα μας», προανήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας, κατά τη σημερινή (30/01) συνεδρίαση και κοπή πίτας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Λουκία Σαράντη, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική βιομηχανία, επισημαίνοντας ότι «η βιομηχανία της χώρας ακόμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το υψηλό κόστος ενέργειας, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο και επείγον όχι μόνο η κυβέρνηση να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που έως σήμερα έχει αποδώσει καρπούς, αλλά και να λάβει περαιτέρω μέτρα που θα συμβάλλουν στη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων», τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσφατη παρέμβαση του Συνδέσμου προς τον Πρωθυπουργό.

Η επικεφαλής του Συνδέσμου μετέφερε στον κ. Υπουργό την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και για αυτόν τον λόγο, πρότεινε να υπάρξει αμέσως μείωση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ, υπογράμμισε ότι «η ανθεκτικότητα της βιομηχανίας θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «και το 2023, θα είναι έτος μεγάλων προκλήσεων για την οικονομία, εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει θέσει δέκα κεντρικές προτεραιότητες, με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».

Τέλος, τόνισε πως «το 2023, θα είναι και έτος ανάπτυξης για τη χώρα, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, ο ρυθμός ανάπτυξης εφέτος θα είναι τριπλάσιος σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ, παράλληλα η νέα χρονιά αποτελεί ορόσημο, για την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα».

Διαβάστε ακόμη: