Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο OPEN, μίλησε για το ενδεχόμενο διαγραφής του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα «ξεσκίσει» όποιον βάλλει κατά των γιατρών του ΕΣΥ.

Ο κ. Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας στα στελέχη που προεξοφλούν τη διαγραφή του πως «εντάξει, εγώ τώρα δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Οικονόμου και τον κύριο Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν ειπώνονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο Πρόεδρος μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας, δικαιωμάτων κτλ… προφανώς θα πρέπει ανθρώπους που είναι κοντά του να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες, για να μπορούν να ανεχθούνε ή να τους μάθει να ανέχονται σε δημοκρατικά κόμματα, τη διαφορετική άποψη». «Καλό θα ήταν, λοιπόν, να λειτουργήσουνε τα όργανα ένα και δεύτερον καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος ή η Γραμματέας της ΚΕ ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, όταν διατυπώνονται» τέτοιες απόψεις.

«Αυτό ξέρετε, το λέγανε ξανά αν θυμάστε, το λέγανε όταν παραιτήθηκα από την Πολιτική Γραμματεία, γιατί δεν συμφωνούσα με μία θέση, κάνοντας λόγο για μια «απολιτική διαδικασία, ενώ «μπορούν να λένε ό,τι θέλουνε. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα είναι συντεταγμένα, έχουνε όργανα, έχουν διαδικασίες και έχουν και πολιτική λειτουργία», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Για τη ροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια ακροδεξιά ρητορική, «όχι βέβαια, αυτό έλειπε» αποφάνθηκε, ενώ εκτίμησε πως «νομίζω ότι αυτά που ιδιωτικά μπορούν να λένε δύο άνθρωποι μεταξύ τους δεν είναι αντικείμενο για πολιτική συζήτηση».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τα «παγωτά που σκοτώνουν», ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «νομίζω ότι αν τον συμβούλεψε ο κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος τον Πρόεδρο μας να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, στο πρώτο εγχείρημα απέτυχε», ενώ σε ερώτηση για την «μεταγραφή» του πρώην «γαλάζιου» Υπουργού, καλή ή κακή μεταγραφή νομίζω ότι οι άνθρωποι που επαγγελματικά συνεργάζονται με τον Πρόεδρο ενός κόμματος, δεν μπαίνουν σε θέμα μεταγραφής, παρατήρησε.

Πάντως, ο κ. Σπίρτζης διεμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο πολιτικό εύρος, ιδεολογικό εύρος. Επομένως, το λέει το καταστατικό του είναι από το δημοκρατικό Κέντρο, την σοσιαλιστική Αριστερά, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, ΤΗΝ οικολογία, την ευρωπαϊκή Αριστερά, τη ριζοσπαστική Αριστερά», απαντώντας πως ο κ. Κασσελάκης «οφείλει» να το σέβεται, αν και «εντάξει, υπάρχουν πολλές στιγμές και τότε διαφοροποιούνται πιθανά κάποια στελέχη που φαλτσάρει λίγο» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως είπε.

Διαβάστε ακόμη: