Θύμα διαδικτυακής απάτης φαίνεται πώς έπεσε ο γνωστός TikToker, Χρήστος Κόγιας, όπως έκανε γνωστό μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Όπως ανέφερε, περίμενε ένα δέμα για να παραλάβει και έλαβε ένα μήνυμα από τα ΕΛΤΑ όπου τον παρέπεμπε σε έναν σύνδεσμο. Θεωρώντας πώς αφορούσε το δέμα που περίμενε, συμπλήρωσε τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και εκεί την πάτησε!

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πάλι καλά που δεν μου πήραν ό,τι χρήματα είχα στον λογαριασμό». Αναλυτικά όσα αποκάλυψε ο ίδιος:

«Πάτησα ένα link σε μήνυμα και μου ”ρούφηξαν” κοντά στα 4000 από τον λογαριασμό μου στην τράπεζα… Μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό, είχα παραγγείλει μια κάρτα που περίμενα να μου έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μου ήρθε ένα μήνυμα φουλ πειστικό, με λινκ… το έψαξα και στο google, μου το έβγαλε κατευθείαν και έβαλα ο μπούφος τα στοιχεία μου… Μην πατάτε links στα μηνύματα για τίποτα!» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Κόγιας.

@chriskogiasΚαλο πασχα♬ original sound – kogiasxristos

Πώς εξαπάτησαν τον γνωστό TikToker

Όλα ξεκίνησαν από έναν σύνδεσμο που του έστειλαν άγνωστοι ενώ εκείνος ανέμενε να λάβει μια κάρτα wallet.

Ο influencer θεωρώντας ότι το μήνυμα, που του εμφανίστηκε, είναι σχετικό με το αίτημα του υπέβαλε, συμπλήρωσε τη φόρμα-παγίδα με τα στοιχεία του. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, οι χάκερς να μπουν στον λογαριασμό του και να αρπάξουν 4.000 ευρώ.

«Πάλι καλά που δεν μου πήραν ό,τι χρήματα είχα στον λογαριασμό» ανέφερε στο βίντεο, προτρέποντας τους ακολούθους του να αποφεύγουν τα κλικ σε συνδέσμους που εμφανίζονται με τη μορφή μηνυμάτων.

Διαβάστε ακόμη: