Τα κομμάτια του παζλ της εκτέλεσης του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά προσπαθούν να ενώσουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να φθάσουν στα ίχνη των αγνώστων που έκοψαν τόσο άγρια το νήμα της ζωής του.

«Δεν σβήνει η φωτιά» ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός, ενώ ρωτά «έχουμε κανέναν άλλον πυροσβεστήρα;». Παράλληλα, σύγχυση επικρατεί και για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο. «Είναι δύο άτομα μέσα» ακούγεται κάποια στιγμή.

Παραπέμπει σε μαφιόζικο χτύπημα

Η εκτέλεση έγινε το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στη Μάνδρα και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές, φαίνεται πως το θύμα της επίθεσης δεν είχε επαφές ούτε με άτομα της νύχτας, ούτε με πρόσωπα της λεγόμενης Greek mafia. Ως εκ τούτου οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πίσω από τη δολοφονία του κρύβονται επαγγελματικοί ή οικονομικοί λόγοι.

Ο τρόπος που έγινε η εκτέλεση του 59χρονου παραπέμπει ξεκάθαρα σε μαφιόζικο χτύπημα. Απ’ ότι φαίνεται οι δράστες γνώριζαν πως την ημέρα αυτή ο επιχειρηματίας δεν συνοδευόταν από την προσωπική του ασφάλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες έφυγε από την επιχείρηση του, ενώ πίσω του, σε απόσταση, ακολουθούσε και ένας φίλος του.

Όταν ο 59χρονος έφθασε κοντά στο σπίτι του οι δράστες του έριξαν περισσότερες από 15 σφαίρες και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του. Προκειμένου μάλιστα να εξαλείψουν ή να αλλοιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, πέταξαν το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν μέσα στο φλεγόμενο όχημα και διέφυγαν με μηχανή.

«Δεν ήταν μαζί του ο σωματοφύλακας που είχε»

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς, μιλώντας στο protothema.gr, έκανε λόγο και για ένα «ύποπτο» μαύρο ΙΧ το οποίο φέρεται να πέρασε με μεγάλη ταχύτητα κοντά από το σημείο της εκτέλεσης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί αν το όχημα αυτό συνδέεται με τη δολοφονία.

«Ένα μαύρο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στο στενό το δικό μας. Κάποια στιγμή, πριν γίνει η δολοφονία. Δίχως να κορνάρει, έφυγε αστραπιαία», είπε ο αυτήκοος μάρτυρας και περιέγραψε τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό.
«Εγώ δούλευα και ακούω πυροβολισμούς από πολυβόλο όπλο. Πρέπει να ήταν γύρω στους 15. Τέσσερις, μετά από δέκα δευτερόλεπτα περίπου, 2-3 πιστολιές, ‘μπαμ-μπαμ-μπαμ’. Από ο, τι αποδείχθηκε ήταν η χαριστική βολή. Την Πυροσβεστική άκουσα και ανέβηκα πάνω στο ελενίτ και είδα φλόγα. Λέω ‘κάτι έγινε σοβαρό».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως το θύμα κυκλοφορούσε συνήθως με άτομα της προσωπικής του ασφάλειας τα οποία, ωστόσο, χθες δεν τον συνόδευαν στη μοιραία διαδρομή.

«Το θύμα συνήθως πέρναγε με το αμάξι κοντά σε εμένα, πάνω-κάτω. Είχε σωματοφύλακα, την ημέρα εκείνη όμως δεν ήταν ο σωματοφύλακας. Το οποίο το γνωρίζω αλλά δεν ξέρω γιατί» κατέληξε.